- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 137.198
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kafanin vücuda ağır gelmesi ne demek?
Kafada ağırlık ve basınç hissi, gerilim tipi baş ağrısı olarak tanımlanmaktadır. Genel olarak strese bağlı olduğu düşünülse de baş ağrılarının altında yatan farklı nedenler de mevcuttur. Basınç hissi, kişiyi başının etrafında bant varmışçasına rahatsızlık verir.Kafa neden sersem gibi olur?
Sersemlik hissine sebep olan en önemli neden, beyine giden kan akımında azalma meydana gelmesidir. Beyine giden kan akımındaki azalma, beyine giden damarlardaki hastalıklardan (boyun damarları tıkanması vs.) veya kalp fonksiyon bozukluklarından olabilir. Bu ikisi en önemli sebeptir.
Aşırı halsizlik ve baş ağrısı neden olur?
Gerilim tipi baş ağrıları, boyun gerginliği, stres ve anksiyete gibi çeşitli faktörlerden kaynaklandığından, tedavi, stresli durumu mümkün olduğunca ortadan kaldırmayı gerektirir. Yorgunluk ve baş ağrısı aynı anda görülürse demir eksikliğinin belirtisi olabilir.Kafası gövdesine ağır gelmek ne demek?
kafanın içindeki gereksiz ve saçma sapan düşüncelerden dolayı ağır gelmesi, ölmek istemek, yaşayamamak..
Akut sinüzit, diş problemleri, kulak enfeksiyonları, grip, glokom, beyin damar bozuklukları, iyi veya kötü huylu beyin tümörleri, hipertansiyon, kafa travmaları gibi nedenlerle ortaya çıkar. Baş ağrılarının çoğu masumdur ve en sık gerilim tipi baş ağrısı ve migren tipi baş ağrısı görülür.
Baş ağrısı ve sersemlik neden olur?
Alerji : Alerjik oldukları yiyecek veya toz, mantar, çiçek poleni gibi maddelerle karşılaşan bazı kişilerde , sersemlik hali veya baş dönmesi olabilir. Nörolojik hastalar : Multipl skleroz, frengi, tümör gibi sinirleri etkileyen hastalıklar, denge bozukluklarına yol açabilirler.
Başta zonklama nasıl geçer?
Baş Ağrısını İlaçsız Geçirmenin 13 Yolu- 1-Uyku Düzeni Oluşturun. Elbetteki uykunun baş ağrıları ile ilişkisi açık ve nettir.
- 2-Yeterli Miktarda Su İçin.
- 3-Aromatik Yağlar Kullanın.
- 4-Bitki Çaylarından Faydalanın.
- 5-Soğuk veya Sıcak Su Torbası Uygulayın.
- 6-Masaj Yapın.
- 7-Nefes Egzersizlerine Başvurun.
- 8-Ilık Duş Alın.