AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kafanin arkasindaki sislik nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kafanın arkasındaki şişlik nedir?​

Yağ kistlerinin neden oluştuğuna dair net bilgi bulunmamaktadır. Ancak kafada yani saçlı deride oluşan kistlerin saç diplerinde bulunan yağ bezelerinin tıkanmasına bağlı olarak ortaya çıktığı düşünülmektedir. Yağ Bezlerinin Tıkanması Kafada Kist Oluşmasına Neden Olmaktadır.
Kafada şişlik neyin belirtisi?
Lipomalar, saç derisinde, başta en sık karşılaşılan kist türüdür ve kafada şişliklere neden olurlar. Lipoma yağ hücrelerinden oluşan tümörlerdir. Lipomaların sebebi tam olarak bilinmemekle birlikte genetik olduğu düşünülmektedir. Lipoma belirtileri şunlardır: Lipoma başta yumuşak ve yağ dolu şişliklere neden olur.

Boyunda beze ne zaman tehlikeli?​

Şişlikte belirgin düzelme ve gerileme olmuyorsa mutlaka kontrole gidilmelidir. Boyun bölgesinde lenf bezi boyutu giderek büyüyorsa (1 cm başlayıp giderek artan), ağrısı artıyorsa, sayısı çoğalıyorsa veya birbirine yapışık halde çok sayıda lenf bezi varsa mutlaka Kulak Burun Boğaz doktoruna danışılmalıdır.
Alında şişlik neyin belirtisi?
Alında şişlik, çarpma ya da alın bölgesine alınan bir darbe sonucunda oluşan travmalardan meydana gelebilir. Alında şişlik bazı kimselerde beyin bölgesinde oluşabilecek menenjit rahatsızlığının habercisi olarak görülür. Gülmeyin sakın! Herhangi bir sinek ısırması rüyada arı sokması halinde alında şişlik oluşabilir.

Kafada kemik gibi sert şişlik hangi bölüme gidilir?​

Kafa ve Ensedeki Şişlik İçin Hangi Doktora Başvurulmalıdır? Kafa ve ense kısmında meydana gelen şişliklerde hastaların beyin cerrahisine başvurmaları gerekiyor.
Beyin tümöründe kafada şişlik olur mu?
Beyin tümörünün erken belirtileri var mıdır, bunlar nelerdir? Son zamanlarda artan, daha öncekilerden farklı baş ağrısı, görme azalması, işitme ve koku hissinin azalması ya da kaybı, kafatasında ortaya çıkan şişlik, sık sık bayılmalar beyin tümörü belirtisi olabilir.

Boyundaki bezeler ne anlama gelir?​

Boyunda Beze Neden Olur? Boyunda beze, enfeksiyon sebebi ile gelişmişse, vücudun savunma mekanizması için gerekli hücreleri yapan sistemin bir parçası olan lenf bezlerinin şişmesi nedeni ile oluşur. Bu gibi durumlarda telaş etmeden bir uzman doktora başvurmak gerekir.
Ağrılı beze tehlikeli midir?
Mikrobik yani enfeksiyon durumunda oluşan lenfadenopatiler (=bezeler) geçicidir. Enfeksiyon tedavi edildiğinde bu şişlikler de ortadan kalkar. Fakat lenfoma veya meme kanseri gibi durumlar nedeni ile oluşan şişlikler mevcut hastalığın tanısını koymamıza yardımcı olurlar ve önemsenmelidirler.

Alın şişmesi hangi bölüm bakar?​

Şişliğin inmesi için ne yapılır?
Mide şişkinliğine ne iyi gelir?

Kafada yağ bezesi için hangi doktora gidilir?​

Yağ bezesi bulunan kişilerin, hastanelerin dermatoloji (cildiye) ya da genel cerrahi bölümlerine gitmeleri gerekir. Yağ bezeleri genellikle herhangi bir sağlık sorunu teşkil etmez.
Lenf bezi şişmesi hangi doktor bakar?
Lenf bezlerinde görülen herhangi bir sorun için hastanelerin kulak burun boğaz bölümlerine gidilmelidir.

Bir insanın beyninde tümör olduğu nasıl anlaşılır?​

Eğer baş ağrısı, apati (haraket ve mimiklerde yavaşlama) bulantı, kusma, epilepsi nöbetleri, tümörün beyinde yerleştiği yere göre vücudunuzun bazı bölgelerinde güçsüzlük, kişilik bozuklukları ve bazı yeteneklerinizde (hesap yapma, yazı yazma gibi) bozulma beyin tümörünün belirtileri sayılır.
Tümörde başın neresi ağrır?
Beyin kafatası kemikleri içinde kapalı bir kutu gibidir. Tümör büyüyerek yer kaplar. Genişleyemeyen kafatası içinde beyin sıkışmaya başlar, beyin zarlarını gerer. Bu durumda baş ağrısı yapar.

Boyundaki lenf bezleri elle hissedilir mi?​

Lenf bezleri tüm vücutta vardır ama büyük bir çoğunluğu boyunda yerleşmiştir. Sık üst solunum yolu enfeksiyonu geçirenlerde özellikle çocuklarda boyunda elle hissedilebilen yumrular olabilir. Çocukların boyunlarının ince olması da bu lenf düğümlerinin kolay hissedilmesinin diğer bir sebebidir.
 
Geri
Üst