- Konu Yazar
- #1
Kafa travması ne kadar sürede belli olur?
Kafa travması sonrası ilk 24 saat çok önemlidir. Hastanın mümkün olduğunca uyanık kalması, uyuyorsa kısa aralıklarla kontrol edilip uyandırılıp konuşturulması önerilir. Travma sonrası ilk 48 saat içerisinde görülen kusma beyin kanaması belirtisi olabilir.Kafa travmaları nelerdir?
Kafa travmaları, kaza ya da kavga gibi bir olay anında kafaya darbe alınması sonucu oluşur. Başına darbe alan kişinin en kısa sürede tam donanımlı bir hastaneye gitmesi gerekir. Bazen travmanın şiddetine göre sonuçları ön görülebilir. Hastadaki bulguların detaylı değerlendirmesi ile tedavi süreci planlanır.Beyin Sarsintisi belirtileri ve görüntüleri nelerdir?
Beyin Sarsintisi belirtileri ve görüntüleri nelerdir?Herhangi Bir Kazadan Sonra Beyin Sarsıntısı Geçirdiğinizi Gösteren 7 Belirti
- Baş ağrısı ya da başta bir ağırlık hissi.
- Travmatik olaydan sonra yaşanan geçici ya da kalıcı hafıza kaybı
- 3. Bir kazadan hemen sonra yaşanan mide bulantısı
- Aralıklarla devam eden kusma.
- Duraksayarak veya heceleyerek konuşma.
- Baş dönmesi.
Kafa travması ne zaman geçer?
Kafa travması ne zaman geçer?Hafif bir kafa travması sonrasında baş ağrısı birkaç saat sürebilir. Şişlik veya morarmalar birkaç haftada iyileşir.
Kafa Darbesi zekayı etkiler mi?
ABD’de yapılan bir araştırma, ergenlik döneminde başa alınan darbelerin zeka geriliğine yol açtığını ortaya koydu. Journal of Adolescent Health dergisinde yayımlanan makalede, ergenlik çağındaki kişilerde, kafalarına darbe almaları sonucu IQ düşüşü yaşanabileceği belirtildi.Beyin sarsıntısı belirtileri nasıl olur?
Beyin sarsıntısında baş ağrısı, birkaç saniye veya dakikalık bilinç kaybı, yaralanma sürecinde yaşananları hatırlamama, işitme, görme, tat ve koku duyularında değişiklikler, dikkat eksikliği, kafa karışıklığı, duygusal dalgalanmalar, yorgunluk gibi belirtiler görülebilir. Beyin sarsıntısı genelde iyileşir.Beyin sallanır mı?
Beyin sallanır mı?Beynin büyük bölümü birlikte sallanmak yerine, beynin derinlerinde bulunan “korpus kallosum” adlı bölge (sağ ve sol lobları bağlar), kendisini çevreleyen bölgeden daha hızlı sallanıyor.