AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kafa derisi niye kalkar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kafa derisi niye kalkar?​

Saç derisinin yeterince hava almaması nemsiz ve kuru kalması saç diplerinde kabuklanmanın en yaygın nedenlerindendir. Aynı zamanda psikolojik nedenler, mantar, sedef, egzama, saç kıran ve zona hastalıkları da saçlarda kabuklanmayı tetikleyen nedenler arasındadır.

Pullanma saç döker mi?​

Derinin en üst tabakası yenileme sonucu ölü artık hücreler atılır, aslında atılan pullanma veya kepek gibi gördüğümüz hücrelerdir. Bu durumda deri mutlaka kendini yeniler. Saçta dökülme de yapar hatta bu dökülme geri dönüşümsüz bile olabilir. Bunun sonucu saç derisinde bir kaşıntı oluşur.
Saç kermesi nasıl geçer?
Zeytinyağı Zeytinyağı da doğal nemlendirici özelliği ile saç derisindeki kabuklanmayı tedavi eder. Az miktarda zeytinyağını saç diplerinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. En az 2 saat bekledikten sonra saçlarınızı doğal içerikli bir şampuan ve ılık suyla yıkayabilirsiniz.
Saç derisinin sağlıklı olması için ne yapmalı?
Yeşil yapraklı sebzeler, fasulye, kuruyemiş, yumurta, balık ve tavuk, saçların uzamasına yardımcı olan iyi bir protein kaynağıdır. Antioksidanlar açısından zengin olan yiyecekler tüketin, bunlar metabolizmanızı güçlendirir ve sağlıklı bir kafa derisi için gerekli olan kan dolaşımını sağlar.

Saç derisinde yara ve kabuklanma neden olur?​

Kimyasal işlemlere de maruz kalması ile egzama ileri seviyeye geçer ve kabuklanma şeklinde yara oluşumuna neden olur. Diğer nedenler arasında stres, psikolojik durumlar, saç kıran hastalığı, bölgesel mantar oluşumu, zona gibi birçok durum da saç diplerinde yara oluşumuna neden olabilir.

Saç diplerinde kabuklanma neden olur?​

Kontakt dermatit gösterdiğiniz alerjik reaksiyondur. Buna kozmetik ürünlerin, çeşitli bitkilerin, lateks gibi malzemelerin saç derinizle teması neden olabilir. Alerjik reaksiyon sonucunda ise saç derinizde kaşınma, yanma ve kabuklanma problemi gelişebilir.
Kafa derisi nasıl nemlendirilir?
Kuru bir saç derisini, zeytinyağı veya hindistancevizi yağı ile tamamen tedavi edebilirsiniz. Saç derinize birkaç damla yağı masaj ile uygulayın ve yıkamayın – bu doğal yağları yeniler, saçı nemlendirir ve besler. Yoğun beslenme için, yağı gece boyunca bekletin.
 
Geri
Üst