Kadrolu isci tayin isteyebilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
250.192
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Kadrolu işçi tayin isteyebilir mi?​

Diğer kamu çalışanları için geçerli olan bu hakların, 696 Sayılı KHK ile kadroya geçen işçilere de verilmesi gerekir. Ancak mevcut mevzuata baktığımızda 696 KHK’lı işçilerin nakil, terfi, tayin veya görevde yükselme hakları yoktur.
Daimi işçi kurum değiştirebilir mi?
MÜJDE 1: TAYİN HAKKI Hazırlanan düzenlemeye göre; sürekli işçilere bulundukları bakanlıklarında yer değiştirme imkanı getiriliyor. Çalışma Genel Müdürlüğü’nde yürütülen çalışmaya göre, eş durumu, sağlık ve mazeret nedeniyle sürekli işçilerin çalıştıkları bakanlıklarda iller arasında yer değiştirebilecek.
Sürekli işçi şoför olarak görevlendirilebilir mi?
İşçi, ihtiyaç dahilinde aynı iş yerinde başka bir birimde yahut başka bir şubede geçici olarak görevlendirilebilir. Ancak 4857 sayılı İş Kanununda geçici görevlendirme konusunda detaylı bir düzenleme bulunmamaktadır. Bu nedenle geçici görevlendirme iş sözleşmeleri ya da toplu iş sözleşmeleri ile düzenlenebilir.

4 d lilerin hakları nelerdir?​

Bu haklar özetle;
Sürekli işçi ne zaman tayin isteyebilir?
BAKANLIK TAYİN VE NAKİL HAKKI KONUSUNDA ÇALIŞIYOR! Buna göre 4/D sürekli işçiler, memurlarda olduğu gibi mazerete dayalı olarak tayin hakkına sahip olabilecek. Eş durumu, sağlık ve özür gibi mazeretleri olan işçiler, kendi kurumlarında iller arasında yer değiştirebilecekler.
4D memur mu?
Kamu Kurumlarında çalışan işçilerin tamamı 4d’ye tabidir. Yani 30 yıl önce Kamu Kurumuna yerleşen bir işçi ile taşerondan kadroya alınan bir işçi yada sonradan İş Kur üzerinden alınan bir işçi bu maddeye tabidir. Bu statüye tabi çalışan bütün işçiler kamuda daimi işçi olarak çalışır.

Sürekli işçi tayin hakkı var mı?​

Hazırlanan düzenlemeye göre; sürekli işçilere bulundukları bakanlıklarında yer değiştirme imkanı getiriliyor. Çalışma Genel Müdürlüğü’nde yürütülen çalışmaya göre, eş durumu, sağlık ve mazeret nedeniyle sürekli işçilerin çalıştıkları bakanlıklarda iller arasında yer değiştirebilecek.
Işçilikten memurluğa geçiş nasil olur?
Genel olarak, aynı işyerinde işçi iken çalışanlar, aynı işyerinin açmış olduğu sınav, yönetim kurulu kararı vb. gibi işlemlerle memur olarak göreve başlayabilmektedirler. Bu şekilde atanabilmesi içinde işçiler istifa etmekten ziyade işverenler işçilerin çalışma sözleşmelerini iptal etmek durumunda kalabilmektedirler.
 
Geri
Üst