AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kadro dereceleri nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kadro dereceleri nedir?​

Kadro derecesi, 657 sayılı DMK’ye tabi kadrolu memurların hepsi bir derece içinde çalışırlar. Memuriyette 1-15 arası dereceler bulunmaktadır. En düşük kadro derecesi 15 ve en yüksek derece 1’dir. Her üç yılda bir derece verilerek derece yükselmesi yapılır.
Kadro kademesi nedir?
9’un biri şeklinde ifadede 9 dereceyi 1 ise kademeyi ifade eder. Yani kademe ilerlemesi, Devlet memurunun bulunduğu kadro derecesi içindeki bir kademeden, bir üst kademeye ilerlemesidir. Memurların kademe yükselmesinin usul ve şartları DMK m.64’te düzenlenmiştir.

Kadro derecesi nasıl belirlenir?​

Devlet memurları için derece kademesi sorgulaması E-Devlet üzerinden yapılabilmektedir. E-Devlet sistemi üzerinden T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılarak memur derece kademesi sorgulaması yapılabilmektedir. Ayrıca kişiler memurluk derecelerini kendileri de hesaplayabilmektedirler.
Kadro 3 ne demek?
Örneğin 9/1 olarak başlayan bir memur on altı yıl görev yaptıktan sonra (başka bir artış almadı ise) 3/1’ine düşüyor. İşte bu şekilde üçüncü derece kadroya atanmak için 657 sayılı Kanunun 68 inci maddesi gereğince hakedilmiş kadro derecenizin ilerlemesi ve üçe gelmesi gerekiyor.
lise mezunu memurlarda 13’ten başlar. eğer giriş yapan önlisans mezunuysa 11 dereceden lisans mezunu ise 9’dan giriş yaparlar. akademisyenler ise 7. dereceden başlarlar. ön lisans ve üstündekiler 1/4’üne çıkabilirken orta okul mezunları 4’ün üstüne çıkamazlar.
Öğretmen kadro derecesi ne demek?
Örneğin göreve yeni başlayan bir öğretmen 4 yıllık lisans mezunu ise 9/1’den (DokuzaBir ya da 9. derece 1. kademeden) başlar. Eğer 5 yıllık lisans mezunu ise 9/2’den başlar. Soldaki rakam dereceyi ifade eder. Sağdaki rakam ise kademeyi ifade eder.

Öğretim Görevlisi kadro derecesi nedir?​

Öğretim Görevlisi kaç dereceden başlar?
Doktor öğretim üyeleri, Doçent kadrosuna atandıkları tarihi izleyen aybaşından itibaren üçüncü derecenin, ilk kademe aylığını alırlar. Doktor öğretim üyesi kadrosuna atandıkları tarihi izleyen aybaşından itibaren beşinci derecenin, ilk kademe aylığını alırlar.

Geri