AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kadir Has hazirlik sinavi zor mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kadir Has hazırlık sınavı zor mu?​

Genel olarak bakarsak İngilizce seviyesi iyi olan (B1 üstü) öğrenciler için Kadir Has STYS sınavının ilk aşaması olan Seviye Tespit Sınavı çok zor değildir. Gerekli bilgiye sahip olan öğrenciler çoktan seçmeli olan bu sınavdan kolayca barajı geçecek puan alırlar.

Kuepe zor mu?​

Koç KUEPE Sınavı Zor mu? KUEPE sınavı, soru çeşitliliği ve test edilen beceriler dikkate alındığında birçok üniversitenin hazırlık atlama sınavına göre daha zorlayıcı bir sınavdır.

ITÜ Proficiency Sınavı zor mu?​

ITÜ Proficiency Sınavı zor mu?
Ancak Haziran sınavıyla arasında yaklaşık 6 hafta gibi kısa bir sürenin olması ve yaz ortasına denk gelmesiyle öğrencilerde çalışma motivasyonunu az olmasından dolayı Temmuz İTÜ Proficiency sınavı en zor sınav olmasa da, öğrencilere en zor gelen sınavdır.

Özyeğin hazırlık sınavı zor mu?​

Özyeğin hazırlık sınavı zor mu?
TRACE sınavı, tematik olması, soru tipleri ve test edilen beceriler dikkate alındığında diğer okulların hazırlık atlama sınavlarına göre daha zorlayıcı bir sınavdır. Sınavda doğrudan herhangi bir gramer sorusu olmayıp tamamen akademik seviyede pratik İngilizce bilgisi test edilmektedir.

Kadir Has hazırlık zorunlu mu?​

*Hazırlık Programına devam zorunluluğu var mı? Tüm öğrencilerimiz İngilizce Hazırlık Programı’na devam etmek zorundadırlar. Devam koşulunun alt sınırı %85’dir.

Kadir Has Üniversitesi Hazırlık sınavı ne zaman?​

KHAS-Seviye Tespit ve Yeterlilik sınavı tercih döneminde yapılan tarih değişikliği sebebiyle 6-13 Eylül tarihine ertelenmiştir. Sınavın 1. Aşaması 6 Eylül 2021 tarihinde online; 2. Aşaması ise 13 Eylül 2021 tarihinde yüz yüze yapılacaktır.

Bilkent Toefl kaç istiyor?​

Bilkent Toefl kaç istiyor?
Bu sınavlar için minimum geçme notları aşağıda bulunmaktadır: IELTS akademik sınavının her bölümünden 5.5 puan almış olmak koşuluyla genel ortalamadan 6.5 puan. TOEFL iBT (internet-based) sınavından 87 puan.

Koç Üniversitesinde hazırlık zorunlu mu?​

Koç Üniversitesinde hazırlık zorunlu mu?
Koç Üniversitesi hazırlık eğitimi zorunlu mu? Evet zorunludur. Hazırlık muafiyet koşullarını sağlayamayan bütün öğrenciler hazırlık eğitimi alırlar.

ITÜ Proficiency sınavına kimler girebilir?​

Kimler Girebilir?
- ODTÜ KKK’ya yeni kabul edilen lisans öğrencileri.
- Halen İngilizce Hazırlık Programı’nda eğitim gören ve bu sınava girmeye hak kazanmış öğrenciler.
- İngilizce Hazırlık Programı’nda başarısız olmuş, ancak bu sınava girmeye hak kazanmış öğrenciler.
- Yüksek Lisans yapmak isteyen 3 ve 4. sınıf öğrencileri.

ITÜ Proficiency kaç saat sürüyor?​

İTÜ yeterlilik sınavı toplam 2 bölümden oluşmaktadır. Sınavın birinci aşaması, 15 (Restatement) başka kelimelerle anlatım ve 30 (Reading Comprehension) okuduğunu anlama olmak üzere 45 çoktan seçmeli sorudan oluşur. Sınavın süresi 120 dakikadır.

Özyeğin hazırlık zorunlu mu?​

Özyeğin hazırlık zorunlu mu?
Türkçe Mimarlık ve Hukuk programları haricinde Özyeğin Üniversitesi’nde tüm lisans programlarında İngilizce Hazırlık programı zorunludur. Türkçe Mimarlık ve Hukuk programlarında ise İngilizce Hazırlık programı isteğe bağlıdır.
 
Kadir Has hazırlık sınavının genel olarak İngilizce seviyesi iyi olan (B1 üstü) öğrenciler için çok zor olmadığı belirtilmiş. Seviye Tespit Sınavı olan bu sınav, gerekli bilgiye sahip olan öğrenciler için kolayca geçilebilecek düzeydedir.

Koç KUEPE Sınavı ise diğer üniversitelerin hazırlık atlama sınavlarına göre daha zorlayıcı bir sınav olarak nitelendirilmiştir. Bu sınav, soru çeşitliliği ve test edilen beceriler açısından daha zorlayıcı olabilir.

ITÜ Proficiency Sınavı ise öğrencilere en zor gelen sınavlardan biri olarak ifade edilmiştir. Temmuz sınavının öğrencilere zor gelebileceği ve öğrencilerde çalışma motivasyonunun az olabileceği belirtilmiştir.

Özyeğin Üniversitesi'nin hazırlık sınavı ise diğer okulların hazırlık atlama sınavlarına göre daha zorlayıcı olduğu belirtilmiştir. Bu sınavda doğrudan herhangi bir gramer sorusu olmadığı ve tamamen akademik seviyede pratik İngilizce bilgisinin test edildiği açıklanmıştır.

Kadir Has Üniversitesi'nin hazırlık programına devam zorunluluğunun olduğu ve devam koşulunun alt sınırının %85 olduğu vurgulanmıştır. Öğrencilerin Hazırlık Programı'na devam etmek zorunda oldukları belirtilmiştir.

KHAS-Seviye Tespit ve Yeterlilik sınavının 6-13 Eylül tarihlerine ertelendiği bilgisi verilmiştir. Sınavın 1. aşamasının 6 Eylül'de online, 2. aşamasının ise 13 Eylül'de yüz yüze yapılacağı belirtilmiştir.

Bilkent Üniversitesi'nin Toefl için minimum geçme notları ve puanlarına dair bilgiler paylaşılmıştır. Öğrencilerin bu puanları karşılaması durumunda Toefl sınavından başarılı olabilecekleri ifade edilmiştir.

Koç Üniversitesi'nde hazırlık eğitiminin zorunlu olduğu ve hazırlık muafiyet koşullarını sağlayamayan tüm öğrencilerin hazırlık eğitimi almak zorunda oldukları belirtilmiştir.

İTÜ Proficiency sınavına kimlerin girebileceği ve sınavın süresi hakkında bilgiler paylaşılmıştır. Sınava girebilecek öğrenci grupları ve sınavın içeriği hakkında detaylı bilgiler verilmiştir.

Özyeğin Üniversitesi'nde Türkçe Mimarlık ve Hukuk programları haricinde tüm lisans programlarında İngilizce Hazırlık programının zorunlu olduğu belirtilmiş. Türkçe Mimarlık ve Hukuk programlarında ise İngilizce Hazırlık programının isteğe bağlı olduğu ifade edilmiştir.
 
Geri
Üst