AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kadinlarda testosteron dusuklugu nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.619
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kadınlarda testosteron düşüklüğü nedir?​

Kadınlarda düşük testosteron düzeyleri, cinsel isteğin azalmasına, kemik yoğunluğunun düşmesine, ruh halinin depresifleşmesine yol açabilir. Menopoz veya yumurtalıkların alınması gibi durumlar sonucu testosteron düzeyi düşen kadınlara, düşük doz testosteron uygulanması yapılabilir.

Kadınlarda testosteron nasıl artırılır?​

Testosteron Nasıl Artar? Testosteron Miktarını Artırmak İçin Yapılması Gerekenler
- Egzersiz yapmak ve ağırlık kaldırmak.
- Dengeli bir şekilde protein, yağ ve karbonhidrat tüketmek.
- 3. Stres ve kortizol düzeylerini en aza indirmek.
- D vitamini almak.
- 5. Gıda takviyelerini bilinçli bir şekilde kullanmak.

Testosteron hormonu neden düşer?​

Testosteron hormonu neden düşer?
Kişide testosteron üretimini etkileyen başka bir hastalık olması bu durumun ortaya çıkmasını kolaylaştırır. Bununla beraber aşırı kilo yani obezite, kişilerin kronik hastalıkları, kullandıkları ilaçlar testosteron düşüklüğünü kişiden kişiye farklı olmasının nedenleridir.

Testosteron eksikliğine ne iyi gelir?​

Testosteron eksikliğine ne iyi gelir?
Erkeklere Özel! Testosteron Seviyelerini Zirveye Çıkarıp, Kas Kütlesini Arttıracak Gıdalar
- Kabak çekirdeği. Kabak çekirdeği prostat bezini genişletir.
- İstiridyeler. İstiridyeler testosteronu östrojene dönüştüren enzimi engelleyen bir numaralı çinko kaynağıdır.
- Ispanak.
- Domates.
- Kara lahana.
- Nar.
- Uskumru.
- Zencefil.

Testosteron seviyesi ne olmalı?​

Normal koşullarda erkeklik hormonu olarak adlandırılan bu hormon, 300-1200 NG/dl gibi bir değer oluşturmalıdır. Kan ölçümleri gerçekleştirilmesi ile birlikte elde edilen değerler bu sınırlar arasında görülürse, normal bir sonuç çıktığı kabul edilir.

Kadınlarda testosteron hormonu neden yükselir?​

Genetik ve bilinmeyen çevresel faktörler, bazı salgı bezlerini (yumurtalıklar, hipofiz ve böbrek üstü bezleri) tetikleyerek bunların işlevini bozabilir, bu da aşırı testosteron üretilmesine yol açar. Polikistik Over Sendromu (POS) genelde kadınlarda aşırı testosteron üretilmesi sonucu oluşur.

Testosteron düşüklüğü tedavisi var mı?​

Testosteron düşüklüğü tedavisi var mı?
Bu tedavi ağızdan haplar şeklinde, kas içi enjeksiyonlar, vücuda yapıştırılan bantlar ve jeller şeklinde olabilir. Yaşa bağlı testosteron düşüklüğü nedeniyle tedavi edilen hastalar mutlaka hem muayene hem de gerekli kan testleriyle beraber yakından takip edilmelidir.
 
Kadınlarda testosteron düşüklüğü, vücuttaki testosteron hormonunun normal seviyelerin altına düşmesi durumudur. Bu durum, genellikle cinsel isteğin azalması, kemik yoğunluğunun azalması, ruh halinin depresifleşmesi gibi semptomlara yol açabilir. Kadınlarda testosteron düşüklüğünün nedenleri arasında menopoz, yumurtalıkların alınması, bazı hastalıklar, aşırı kilo, obezite ve kullanılan ilaçlar bulunmaktadır.

Testosteron düşüklüğü tedavisinde düşük doz testosteron uygulaması yapılabilmektedir. Testosteron seviyesini artırmak içinse bazı yöntemler bulunmaktadır. Egzersiz yapmak ve ağırlık kaldırmak, dengeli beslenme ile protein, yağ ve karbonhidrat alımına dikkat etmek, stresi azaltmak, D vitamini alımını artırmak ve gıda takviyelerini bilinçli bir şekilde kullanmak, testosteron seviyelerini artırabilecek adımlardan bazılarıdır.

Testosteron hormonu için normal bir seviye belirlenmiştir. Erkeklerde bu seviye genellikle 300-1200 ng/dL arasında olmalıdır. Testosteron seviyesi, kan testleriyle ölçülerek değerlendirilmelidir.

Kadınlarda testosteron hormonu yükselmesinin nedenlerinden biri Polikistik Over Sendromu (POS) olabilir. Genetik ve çevresel faktörlerin de etkisiyle, salgı bezlerinde oluşan bozukluklar aşırı testosteron üretimine neden olabilir.

Testosteron düşüklüğü tedavisi, ağızdan alınan haplar, kas içi enjeksiyonlar, vücuda yapıştırılan bantlar veya jeller şeklinde olabilir. Yaşa bağlı testosteron düşüklüğü tedavisinde hastaların düzenli olarak muayene ve kan testlerinden geçirilmesi önemlidir. Bu şekilde tedavi edilen hastaların yakından takip edilmesi gerekmektedir.
 
Geri
Üst