- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.227
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Kadınlarda idrarda kan gelmesi neden olur?
İdrarda kan görülmesi durumu farklı sağlık sorunlarının belirtisi olarak görülür. Çoğunlukla böbrek ve mesane hastalıkları ile ilişkili olarak görülür. Enfeksiyonlar ve böbrek taşları da idrardan kan gelmesine neden olabilir.İdrar sonrası kanama neden olur?
İdrarda kanamaya en sık yol açan nedenler şu şekilde özetlenebilir: İdrar yolu iltihabı hastalıkları, bunların başında en sık sistit; prostat iltihabı ve kanseri, prostatın iyi huylu büyümesi gibi erkeklerde prostat hastalıkları; böbrek iltihabı ve kanseri gibi böbrek hastalıkları; böbrek ve idrar yollarındaki taş …Kadınlarda idrar yolu enfeksiyonuna hangi doktor bakar?
Eğer idrar yolu enfeksiyonu teşhisi koyulmuş, idrar yolu enfeksiyonu ile ilgili şüpheleri olan ya da idrardan kan gelen hastalar hastanelerin üroloji polikliniğine başvurmaları gerekir.
Bir idrar yolu enfeksiyonu var mı?
İdrar tahlilinde beyaz (WBC-lökositler) ve kırmızı (RBC-eritrositler) kan hücreleri, nitritler ve bakteriler bir idrar yolu enfeksiyonuna işaret edebilir. İdrar Kültürü : İdrar numunesi ince bir besleyici jel (agar plağı) üzerine ekilir ve daha sonra 24-48 saat inkübe edilir.
İdrar yolu enfeksiyonu (İYE) enfeksiyonu?
İdrar yolu enfeksiyonu (İYE) idrar yolunun bir veya birden fazla bileşeninin enfeksiyonudur. İdrar yolu iki böbrek,iki üreter, bir mesane ve bir dış idrar yolundan ( üretra ‘dan) ibarettir. Böbrekler göğüs kafesinin altında, sırttta bulunan fasulye şeklindeki organlardır.Hangi Bakteriler idrar yolu enfeksiyonuna neden olabilmektedir?
Çeşitli bakteriler idrar yolu enfeksiyonuna neden olabilmekle birlikte çoğu mide-bağırsak yolunda ve normalde dışkıda bulunan ve en sık görülen bakteri olan Escherichia coli’ ye bağlıdır. idrar yolu enfeksiyonuna neden olabilen diğer bakteriler proteus, klebsiella, enterokoklar ve stafilokoklardır.Acil idrar yolu enfeksiyonları nelerdir?
İdrar yolu enfeksiyonlarının çoğu alt idrar yolunu (üretra ve mesane) etkilemekte, acil idrar yapma hissi, idrar yaparken yanma gibi yakınmalara neden olmaktadır. Bu enfeksiyonların çoğunun komplike olmadığı, kolayca tedavi edildiği düşünülür. Ancak sorun ele alınmazsa enfeksiyon üreterler yoluyla böbrekler içine yayılabilir.