- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kadınlara eğitim hakkı ne zaman verildi?
Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nun 3 Mart 1924’te çıkarılmasıyla tüm eğitim kurumları Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlanırken, kızlar da erkeklerle eşit haklarla eğitim görmeye başladı.Kadın Eğitimi Neden Önemlidir?
Ülkenin Kalkınması ve Gelişmesinde Kadın Eğitiminin Önemi Kadının toplumsal anlamda rol ve statüsü olarak doğru yerde olmasının, ülkenin gelişimi açısından da son derece önemli olduğu unutulmamalıdır. Bu sebeple bilinçli, nitelikli ve verimli bir eğitim verilmesi ile ülkenin refah düzeye gelmesi beklenebilir.Fevziye Sayılan kimdir?
ankara üniversitesi eğitim bilimleri fakültesi yaşam boyu öğrenme ve yetişkin eğitimi anabilim dalında görevli öğretim üyesi. toplumsal cinsiyet ve eğitim ile ilgili çalışmaları bulunmaktadır. bu alanda sayısız araştırmaya imza atmıştır. ayrıca sağlam bir eleştirel eğitimcidir.
Formal eğitim ne demek?
Formal eğitim, planlı, programlı, bir amaç doğrultusunda belirli bir mekanda uzman kişilerin rehberliğinde düzenlenen bir etkinliktir. Eğitim sürecinin devam etmesinde en önemli noktaların başında planlı bir biçimde olmasıdır. Bu süreç okullarda belirlenmiş amaçlar doğrultusunda gerçekleştirilmektedir.