- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 135.588
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kadındaki ve erkekteki hormonlar nelerdir?
Her erkekte hem erkeklik hormonu testosteron hem de kadınlık hormonu östrojen normal olarak salgılandığı gibi, her kadında da hem östrojen hem de testosteron doğal olarak bulunur. Kadınlardaki testosteron düzeyi erkeklerin yüzde 5’i kadardır.Cinsel hormonlar nelerdir?
Testosteron erkeklik hormonu, östrojen ise kadınlık hormonudur. Bu hormonların bir şekilde insanda eksik olması libidoyu düşürür. Eğer sizde libidoyu arttıran hazırlayan ortaya çıkaran hormon eksikse cinsel istek kamçılanmayacaktır. Bu hormonlar doğuştan eksik olabilir ua da bazı hastalıkları nedeniyle düşebilir.
Cinsel isteksizliğe neden olan hormonlar?
Erektil disfonksiyon ya da prematür ejekülasyon (erken boşalma) gibi problemler olmadan sadece cinsel isteksizlik yakınması olan kişilerde neden genellikle testosteron hormonunun seviyelerindeki değişiklikten kaynaklanıyor olabilir.
Hormonlar vücudumuzdaki salgı bezlerinden salgıdır?
Hormonlar vücudumuzdaki büyüme, gelişme, üreme, bazı metabolik olayların sağlanması ve vücudun sağlıklı olarak görev yapmasını sağlayan kimyasal habercilerdir. Hormonlar vücudumuzdaki salgı bezlerinden salgılanarak kan yoluyla diğer dokulara taşınır ve etkilerini gösterirler. Miktar olarak çok az salgılanmasına karşın kuvvetli etkileri vardır.Hormonlar, beyinde, beyinlerde yapılır ve salgılanır.?
Hormonlar hipotalamus, hipofiz, tiroid, pineal bez, pankreas, sürrenal (böbreküstü) bezi, yumurtalık ve testislerde yapılır ve salgılanır. Bundan başka beyinde, bağırsaklarda da hormon üretimi olmaktadır. Hormon üretildiği hücreden etki edeceği dokuya (hedef dokuya) taşınması gerekir.
Bu hormonlar ve görevleri nelerdir?
Bu hormonlar ve görevleri şunlardır: Kan şekeri düşünce vücudumuz buna hormonsal tepki vererek kan şekerini artırmaya çalışır. Açlıkta ve kan şekerinin düştüğü durumlarda insülin salınımı azalır. Buna bağlı olarak dokuların glukoz alımı azalırken karaciğerden glukoz (şeker) üretimi artar.