Kadınbudu Köfte

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kadınbudu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
500 gr dana kıyma
1 büyük baş kuru soğan
3 yemek kaşığı pirinç
1 adet yumurta
1 tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
Manto için;
1/2 (yarım) su bardağı galeta unu
2 adet yumurta
Kızartmak için;
Sıvı yağ

Kadınbudu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
3 yemek kaşığı pirinci iki bardak su ile haşladım süzüp soğuk sudan geçirip bir kenarda beklettim.
Kıymanın yarısını bir adet rendelenmiş soğan ile suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurdum. Bir kenarda soğuttum.
Derince bir kapta kıymanın çiğ kalan yarısı, soğan ile kavrulan başka yarısı, 1 yumurta, haşlanan pirinç, 1 tutam kıyılmış maydanoz, gereğince tuz ve karabiber ekleyip güzelce yoğurdum.
Harçtan yumurta büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarladım yatsı formu verip tepsiye dizdim buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirdim.
2 yumurtayı bir tabakta çırptım.
1/2 su bardağı galeta ununu farklı bir tabağa aldım.
Köfteleri sırasıyla evvel galeta ununa sonra yumurtaya bulayarak, gerili önlü ayçiçek yağında kızarttım. Nefis bayan budu köftelerim hazır.


Afiyet olsun ️

Kadınbudu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst