AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kadina yonelik siddet neleri kapsar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kadına yönelik şiddet neleri kapsar?​

Şiddet, bireyin fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik yönden zarar görmesiyle ya da acı çekmesiyle sonuçlanan veya sonuçlanması muhtemel hareketleri, buna yönelik tehdit ve baskıyı ya da özgürlüğün keyfi engellenmesini de içeren, fiziksel, cinsel, psikolojik, sözlü veya ekonomik her türlü tutum ve davranıştır.

Kades ne işe yarıyor?​

KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri birazda olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. KADES uygulaması, son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirilmiş.

Şiddete uğrayan ve uğrama tehlikesi bulunan kişiler ne yapmalıdır?​

Şiddete uğrayan ve uğrama tehlikesi bulunan kişiler ne yapmalıdır?
Şiddet mağduru veya şiddete uğrama tehlikesi altında bulunanlar, bulundukları yerin yakınındaki polis veya jandarma karakoluna başvurarak şikayette bulunabilirler. Polis veya jandarma, derhal tedbir alınması gereken durumlarda önleyici ve koruyucu tedbirleri alır, diğer durumlarda Cumhuriyet savcılığına yönlendirir.

KADES internet olmadan çalışır mı?​

6) KADES İnternetsiz Çalışır Mı? KADES uygulamasını kullanan kimsenin dikkat etmesi gereken husus; konumun doğru belirtilmesi ve kayıt işlemi esnasında internetin açık durumda olması gereklidir.

KADES sadece aile içi mi?​

Kimlik Numarasını girerek ve sonrasından EGM serverlarından gelen aktivasyon kodu ile aktif hale getirebileceği uygulama ile aile içi ve kadına yönelik şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşarak, yardım çağrısının yapıldığı olay yerine …

Kocası tarafından hakarete uğrayan kadın ne yapmalı?​

Kocası tarafından hakarete uğrayan kadın ne yapmalı?
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan ALO 183 hattı, şiddete uğrayan ya da uğrama tehlikesi bulunan ve desteğe gereksinimi olan kişilere psikolojik, hukuki ve ekonomik alanda danışmanlık sunmakta ve yararlanabilecekleri hizmet kuruluşları konusunda bilgi vermektedir.

Kadına yönelik şiddet, bir bireyin fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik yönden zarar görmesiyle ya da acı çekmesiyle sonuçlanan veya sonuçlanması muhtemel hareketleri, tehdit ve baskıyı ya da özgürlüğün keyfi engellenmesini içeren tutum ve davranışları kapsar. Şiddetin çeşitliliği ve yaygınlığı göz önüne alındığında, bu konuda farkındalık ve mücadele büyük önem taşır.

KADES (Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele) ise kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet ve taciz gibi olumsuz durumları engellemek amacıyla geliştirilmiş resmi bir uygulamadır. KADES, kadınlara yardım etmeyi ve şiddet olaylarını önlemeyi hedefler.

Şiddete uğrayan veya uğrama tehlikesi bulunan bireylerin yapabileceği önlemler arasında yakınlarındaki polis veya jandarma karakoluna başvurarak şikayette bulunmak, derhal önlem alınması gereken durumlarda güvenlik güçlerinden yardım istemek ve gerekli kurumlara başvurarak destek almak yer alır.

Kocası tarafından hakarete uğrayan bir kadın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı olarak çalışan ALO 183 hattını arayarak psikolojik, hukuki ve ekonomik alanda destek alabilir. Bu hattı arayan kadınlara danışmanlık hizmeti sunulmakta ve gerekli bilgilendirme yapılmaktadır.

KADES uygulamasının internet olmadan çalışması mümkün değildir. Konum bilgisinin doğru belirlenmesi ve kayıt işlemi sırasında internet erişiminin açık olması gereklidir. Ayrıca, KADES sadece aile içi şiddet vakaları için değil, genel olarak kadına yönelik şiddet mağdurlarına yardımcı olmak amacıyla kullanılan bir uygulamadır.

Geri