- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kadın olen kocasinin maaşını alabilir mi?
Koca evlenmediği sürece eşinin maaşını alabiliyor. Ölüm aylığı alabilmek için ölen eşin en az 1800 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları priminin bildirilmiş olması şartı var. SGK’lı olanların en az 5 yıl sigortası ve 900 gün primi varsa yine maaş bağlanıyor.Ölüm parası için nereye müracaat edilir?
Ölüm Yardımı Nasıl Alınır? Cenaze yardımını sosyal güvenlik kurumu üzerinden almak istiyorsanız form doldurarak online başvuru yapabilirsiniz. Yine SGK müdürlüklerine giderek dilekçe verip başvuru yapabilirsiniz. Valilik, kaymakamlık sosyal birimlerine de cenaze yardımı için başvuru yapabilirsiniz.Cenaze ödeneği başvurusu nasıl yapılır?
ÖLÜM YARDIMI ÖDENEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Cenaze ödeneği verilebilmesi için, hak sahiplerince ölüm tarihini belirten bir dilekçe ile sosyal güvenlik il müdürlüğüne/sosyal güvenlik merkezine başvurulması gerekir.
E devlet üzerinden ölüm aylığı başvurusu nasıl yapılır?
e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yaptıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerinden “Ölüm Yardımı ve Dul / Yetim Aylığı Talebi” ekranı üzerinden vefat eden eş, çocuk, anne veya babanın T.C. kimlik numarası üzerinden başvuru yapılabilir.
Ölüm aylığı kesilir mi?
Erkek çocuk yüksek öğrenim görüyorsa 25 yaşından sonra, Kız çocukları evlendiğinde, Vefat eden şahsın engelli çocuğunun sağlık raporunun yüzde 60 altına düşmesi, Dört yıllık bir üniversiteyi 7 yılda bitirmeyen kişilerin aylığı yaşına bakılmaksızın kesilir.Ölen kişinin maaşı nasıl bölünür?
ANNE VE BABANIN AYLIĞI Anne ve babanın her birinin hissesi ölüm aylığının yüzde 25’inden fazla olamayacağı unutulmamalıdır. Anne ve babanın her ikisine birden aylık bağlandığı taktirde mevcut olan yüzde 25 oranı ikiye bölünerek aylık hisseleri yüzde 12.5 olarak aralarında paylaştırılır.Ölüm aylığı alan kredi çekebilir mi?
Emekli Sandığı ve Ziraat Bankası ile 120 aya varan vade seçenekleri ile dul ve yetim maaşlarına kredi olanağı sunuluyor. Yetim aylığı kredisi kullanmak isteyen kişiler, Ziraat Bankası şubelerinden nüfus cüzdanları, banka hesap cüzdanları ve yetim maaşı belgelerini ileterek, kredi başvurusunda bulunabilirler.
Emeklilikte hisse oranı 2 8 ne demek?
Hak sahibi eş, aylık alan bir çocuk, anne ve babanın ikisine de aylık bağlanacaksa: Eş hisse oranı 4/8, çocuk hisse oranı 2/8, anne ve baba hisse oranları 1/8.