AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kadın gibi kadın tarifi !

haberci

Yeni Üye
Kadın dediğin güzel olacak dost Şöyle savurdu mu eteğini, ruhun rüzgarına kayacak Bacakların,
ayakların, bilekten bağlı ayakkabıya tutunan parmakların, seyrine doyamayacaksın Kuytu olacak bayan dediğin
Saçları ipekli , topukları pembe, boynu ince, salındı mı kuğu gibi kibar olacak ve zarifliğinin ortasında bir
hanımefendi barındıracak Hoş olacak ama kaşı, gözü, bacağı, iki göğsünden önce, sözü dürüst, ruhu
parlak olacak, güzelliği komple olacak Korkmayacaksın gecenin bir vakti sol cenapta yüzünü gördüğünde
Yeni bir kabus gibi yaşamayacaksın gerçeği de Hoş olacak fakat, aklını evde tutacak değin da akıllı Seni
elinin tersiyle değil, avucunun içiyle kavrayacak
Bileceksin oysa belirlenmiş ellerdeyim, başkası tutamaz beni böyle Bakımlı olacaksın yanına, fazla konuşmayacak,
beynini didiklemeyecek ufak kurtçuklarla Sıradan ve kabullenir yaşamanın ne çağırmak olduğunu sindirmiş
olacak içine Katiyen görkem düşkünü olmayacak Doğum günlerinde bir dar öpücüğün yerini, tek taş bir
De Beears'ın alamayacağını algılayacak değin doygun olacak Hatırlaman yetecek özel günleri, fiyatı yüksek bir
hediyeyle savuşturmadan
Sadeliğin içinde farkedilir olabilmeyi, abartılı kıyafetle bir tutmayacak Duruşu, oturuşu, yürüyüşü abartılı
yok, basit hiç yok, sadelikten oluşacak Kendini süsleme bebeği gibi ortaya atıp, fingirdeşmeyecek başkalarıyla
Ekonomiden, politikadan, milli maçlardan ve kültürel olaylardan haberi olacak Bizi kim yönetir, nasıl yönetir,
demokrasi, monarşi, oligarşi nedir bilecek, saf hatun numarasıyla cahilliğini güzelliğiyle örtmeye
yeltenmeyecek Gezip, eğlenmesini bildiği dek, pazar parasını kozmetiğe yatırmaması gerektiğini,
domatesin, ekmeğin, soğanın, kıymanın kaç para olduğunu bilecek Cak cak telefonda konuşup, niye böyle
fatura geldi şaşkınlık tribine girmeyecek Eşini dostunu kollayacak lakin içi vıcık vıcık dedikodu yumağının içinde kaybolmayacak
Marka düşkünü, moda düşkünü olmayacak kesinlikleTakip edecek fakat yakışanı seçecek Sökük, paça
boyu, fermuar dikmeyi bilecek, herseferinde terzi aranmayacak pırnık pırnık Elinden her iş gelecek
Marifetlerini yalnızca seni elde ederken yok, seni elde tutarken de gösterecek ve bütün bunlar içinden gelecek
içinden, göstermelik olmayacak
Adamın siniri bozmayacak, tepesini attırmayacak, cinleri başına toplamayacak, körolası dilini gerektiğinde
yutacak Çarşı pazar görmesini, sana don kilot almasını, gömlek ayakkabı numaranı bilecek ve zevki seni
giydirecek kadar yerinde olacak, kendisini giydirmeyi bildiği gibi
Orada burada söylenti yapmayacak, söz taşımayacak, ayıkla pirincin taşını durumlarına sokmayacak
Ortalık yerde kahkahalarıyla nedensiz çınlamayacak Dekoltenin dozunu kaçırmayacak lakin sıkı sıkıya da
kendini ambalajlamayacak Açık saçık olan elbisesi yok, sana olan ilgisi olacak ve bunu gösterebilecek medeniyeti
Onu bir kediyi sever gibi seveceksin yanıbaşında ve huzurla O Kadar 'çağırdım, gelmedin, geç kaldın,
aramadın, sormadın, kiminleydin, hesap ver' yapmayacak Sana yüreğiyle güvenecek, inançlarıyla sokulacak
Bilmem kimin sözüne aldırmayacak, katiyen arkadaşlarının arkasından konuşmayacak, hele küfür hiç etmeyecek
Sınırını zorlamayacak , salya sümük ağlamayacak, kıytırık nedenlerden hır gür çıkarmayacak Sözü dinlenir,
kavranabilir olacak Bir hatayı allayıp pullayıp abartmayacak
Gömleklerini o ütüleyecek ve o gömleğe hangi pantolon uygu bilecek Lakin hayatı giyim kuşam üstüne
kurulmayacak Uyum ve ahenksizlik nedir bilecek bir kere, topuklu ayakkabıyla spor ayakkabının ayrımını
yapabilecek arkadaş Dağa çıkarken rugan pabuç giymeyecek 'Of yoruldum, beni ara, beni al, beni bul,
bunu isterim' değil, 'sence de uygunsa, yanındayım, ben gelirim, merak etme' olacak lügatında Tereciye tere
satmayacak yani Hissettiğiyle yaptığı şey arasında uçurum olmayacak Cesur olacak cesur Seni seviyorum
derken korkmayacak, diğer şeylerin arkasına gizlenmeyecek ve arkandan söz söyletmeyecek
Bayan dediğin koyun gibi yatmayacak, kımıl kımıl olacak yatakta Aklını başından alacak
ama, aklını yalnızca bununla yormayacak Delireceksin lakin delirmen hastalıktan olmayacak Uzanıverdi mi
yanına uzunlamasına, göğsünde atan kalbinin yerine koyacaksın kendini, ruhunu, herşeyini
Bir gecelik yok, ömürlük olacak ömürlük Yıllara rehaveti değil huzuru taşıyacak En cazibeli leydi
olmayı da bilecek, bayan sultan olup sözünü geçirmeyi de Cıvık konulara takılıp zaman tüketmeyecek,
küsmeyecek, süründürmeyecek Bayan dediğin ayıp nedir bilecek
Sıkboğaz edip seni yalancı durumuna düşürmeyecek Seni pek bir tutacak ama dost, sen bile şaşıracaksın
böylece tutulduğuna iki lafın başı, her tartışmada ayrılalım tehtidi savurmayacak Sabırlı olacak ve asla gururuna
dokunmayacakTuzu az, şekeri fazla gibi limiti olmayan prosedürsüz yemeklerle işi olmayacak şöyle
pastırmalı kurufasülyenin yanında tereyağlı pilavı konduracak şüphesiz Salatasız oturmayacak yemeğe Temiz
olacak herşeyden önce örneğin köfteyi mıncıklarken elleri Yoksa fiyatı yüksek parfümlerin sindiği, şatafatlı
boyacı küpü gibi, her öptüğünde bulaşık bir tadın kaldığı bir kadını öpmeyeceksin Buram buram aşka
sarılacaksın dost Buram buram bayan kokacak kadın dediğin
Bayan dediğin güzel olacak lakin eli yüzü düzgünden fazla öte birşey Zeki olacak akıllı, seni bir hamur gibi
karmasını da bilecek, o hamura kendini katmasını da Paranın gücünü bilecek lakin ne parasızlığın ezikliğini
ne de paranın kudurmuşluğunu yaşayacak Yan gözle adam kesmeyecek ,üzerine sevgili edinmeyecek
Sarışın, renkli gözlü, uzun bacaklı, beyaz tenli, ince bilekli dilber filan fasarya Bayan dediğin hatun olacak
arkadaş, sözüne güvenilir, olacak Bileceksin ki konuşulanlar burada kalır, kapıdan çıkmaz bir daha sır saklayan
olacak bayan dediğin Sırrını tutacak ama gününü bekleyip kusmayacak
Para lazımcılardan, kürkçülerden, cep telefonu manyaklarından, dırdırcılardan, unutkanlıklarını senin üzerine
atanlardan, kendi yetersizliğini seni suçlayarak rahatlayanlardan, raf süslerinden, tehtidkarlardan,
kaçaklardan, kıkırdayanlardan, manâsız bakanlardan olmayacak
Saflığı, cahilliği, aptallığı oynamayacak, biraz ukala olabilir fakat sana rol yapmayacak Komplekslerini
güzelliğiyle örtmeye çalışmayacak Bir şeyi fazla isterse ve inançları doğrultusunda yapacakEn önemlisi kendini
sevecek arkadaş, kendini sevmeyen kadından sana ne hayır kazanç Bir bakarsın ancak yıllar sonradan bu kadınla ne
yatağa sığabiliyorsun, ne toprağa Koluna takıp gezmesini de bileceksin gururla, koynuna çekip sevişmesini
de şehvetle Analığını da bilecek, çocuklarından hürmet görmeyi de, anaya babaya derin saygı etmeyi de
Bayan kadın olacak be, seni sadece sen olduğun için, sensin diye sevecek Parayla pulla, kariyerle, güçle,
kimin ne dediğiyle ,sınırlamayacak Ayrıca sevgilin, ayrıca arkadaşın, hem annen, keza çocuğun olacak, bağrına
basacaksın huzurla Bileceksin oysa evde 'O' bayan kadar beklenmenin zevkini hiçbir tutku yaşatamaz sana
O Kadar bir kadın işte
Sende adam olacaksın seçmesini bileceksin!
Bu da alintıııı, alla alla gelmeyin üstüme
Varmidir diye de sormayin, Vardır vardııııııııır!
Gerci ben bunu bir bilimkurgu romani gibi okudum lakin
siz bana ne bakiyonuz, ben eksik biraz deliyim *

Kadın gibi kadın tanımında detaylı ve derin duyguları işleyen bir metin paylaşmışsınız. Kadınların sadece dış güzelliklerinin ötesinde, iç dünyalarının da önemli olduğunu vurguladığınız metin, bir kadından beklentileri detaylıca anlatıyor. Kadınların zarafeti, akıllı olması, kendine güvenli olması, sevgi dolu olması ve anlayışlı olması gibi özellikler üzerinde durulmuş.

Kadınların sadece dış görünüşlerine odaklanmadan, iç güzelliklerine, karakterlerine, bilgilerine ve davranışlarına da değer verilmesi gerektiğini anlatan bu metin önemli bir mesaj içeriyor. Kadınların zekaları, dürüstlükleri, bakımlı olmaları ve iç dünyalarının da güzel olması üzerinde durularak, kadınların sadece dış görünüşleriyle değil, tüm yönleriyle takdir edilmesi gerektiği vurgulanmış.

Metinde kadınların davranışları, ilgi alanları, bilgi düzeyleri ve nasıl bir partner olmaları gerektiği gibi birçok detay örneklenerek anlatılmış. Kadınların birçok konuda bilgili olmaları, kültürel ve sosyal konularda da bilgi sahibi olmaları gerektiği üzerinde durulmuş.

Anlatılan özelliklerin kadınlar için önemli olduğu kadar, karşı cins için de aranan nitelikler olduğu vurgulanmış. Karşılıklı anlayış, saygı ve sevgi çerçevesinde ilişkilerin gelişmesi için her iki tarafın da belirli özelliklere sahip olması gerektiği vurgulanmış.

Genel olarak kadınların sadece dış görünüşlerine değil, iç güzelliklerine ve karakteristik özelliklerine de değer verilmesi gerektiğini anlatan detaylı ve duygu yüklü bir metin paylaştınız. Kadınlarla ilgili toplumsal beklentiler ve insan ilişkilerine dair önemli mesajlar içeren bu metni paylaşarak kadınlara olan saygınızı ve değer vermenizi göstermiş oldunuz. Umarım paylaştığınız bu metinle ilgili yorumlar alırsınız ve konu hakkında içten tartışmalar yaşarsınız.