- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kadın Doğum TUS kaç soru?
Tıpta Uzmanlık Sınavına giren adaylar tıp eğitiminin tamamından sorumlu tutulurlar. Sorumlu tutuldukları derslerden biri de Kadın Hastalıkları ve Doğumdur. Klinik bilimler arasında yer alan Kadın Hastalıkları ve Doğum dersinden toplamda 12 soru sorulmaktadır.KPSS Eğitim Bilimleri sınavı kaç soru?
Bu hafta sonu Pazar günü düzenlenecek KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavlarında toplam 120 soru sorulacak. Öğleden sonra yapılacak Eğitim Bilimleri sınavlarında ise adaylara 80 soru yöneltilecek. Genel Kültür-Genel Yetenek sınavı için sınav süresi 130 dakika olurken Eğitim Bilimleri sınavı 100 dakika sürecek.
TUS Temel Bilimler kaç soru?
Toplamda 240 sorudan oluşan Tıpta Uzmanlık Sınavının 120 sorusu Temel Bilimler Testinden, 120 sorusu da Klinik Bilimler Testinden gelmektedir. Toplamda 300 dakika olan TUS’ta adaylara her bir oturum için 150 dakika verilmektedir.Rehberlikten kaç soru çıkıyor?
Rehberlik ve Psikolojik Danışma Kuramları, Özellikleri, Örgütsel Yapı, İletişim Yapıları dersinden 10 Soru; Özel Eğitim: 1 Soru; Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı dersinden 5 Soru; Sınıf Yönetimi dersinden 5 Soru çıkmaktadır.
2021 KPSS Eğitim Bilimleri nedir kimler girebilir?
Eğitim Fakülteleri ve Fen Edebiyat Fakültelerinden mezun olan ve mezun olabilecek durumda olan adaylar bu sınava girebilir. Adayların, KPSS’den almış oldukları puan ile öğretmen kadroları için Millî Eğitim Bakanlığına başvurdukları tarihte mezun durumda olmaları şarttır.KPSS Eğitim Bilimleri hangi dersler var?
Eğitim Bilimleri soruları, Kpss A Grubu öğretmen adaylarının Kpss lisans düzeyinde girmek zorunda olduğu sınavın sorularını kapsamaktadır. Eğitim Bilimleri Gelişim Psikolojisi, Öğrenme Psikolojisi, Ölçme ve Değerlendirme, Program Geliştirme, Öğretim Yöntem ve Teknikleri ve Rehberlik derslerinden oluşmaktadır.
TUS da hangi branştan kaç soru çıkıyor?
ÖSYM’nin TUS soru dağılımı ise şu şekildedir; Temel Tıp Bilimleri dersleri, Anatomi soru sayısı 14, Histoloji ve Embriloji soru sayısı 8, Fizyoloji soru sayısı 10, Tıbbi Biyokimya soru sayısı 22, Tıbbi Mikrobiyoloji soru sayısı 22, Tıbbi Patoloji soru sayısı 22, Tıbbi Farmakoloji soru sayısı 22’dir.KPSS Eğitim Bilimleri hangi dersten kaç soru çıkıyor?
Bu derslerin eğitim bilimleri içerisinde soru dağılımı; gelişim psikolojisi 12, öğrenme psikolojisi 16, ölçme ve değerlendirme 12, program geliştirme ve sınıf yönetimi 8, öğretim yöntem ve teknikleri 20 ve rehberlik 12, şeklinde toplamda 80 soru olmak üzere dağılmaktadır.