AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kadim semboller nelerdir?

Editör

Yeni Üye

Kadim semboller nelerdir?​

Kadim Sembollerin Anlamları
- Sembol Sözcüğü ve Tarihçesi.
- Haç Sembolü ve Kökeni.
- Daire Sembolü
- İç İçe Geçmiş İki Daire Sembolü
- Üçgen Sembolü
- Triskele Sembolü (Üçlü Sarmal)
- Dörtgen Sembolü
- Svastika Sembolü

Atiye de anlatılmak istenen nedir?​

Adlı bir arkeolog Erhan (Mehmet Günsür) kalıntıları bir sembol, bağlayan bir sembol keşfeder Atiye ışık çok gizemli bir bağ getirerek, Göbekli tepe ile (Beren Saat). Atiye, hayatını alt üst edecek ve geçmişinin sırlarını, o kadim harabelerde saklı sırları keşfetme arayışına girecektir.

Atiye anneannesi kim?​

Atiye anneannesi kim?
Zühre Kimdir? Zühre, Göbeklitepe’de gerçekleşen yeni keşif sırasında Atiye’nin hayatına giren, Atiye’den başka kimsenin göremediği, ona yeni bir hayatın kapılarını aralayan gizemli bir kadındır. Olayların yavaş yavaş çözülmesiyle birlikte Zühre’nin, Atiye’nin herkesten gizlenen anneannesi olduğu ortaya çıkacaktır.

Kadim Rune sembolleri nedir?​

Kadim Rune sembolleri nedir?
Runeler eski İskandinav alfabesi olan futhark alfabesinin harfleridir. Bu harfler diğer tüm alfabelerin harflerinde olduğu gibi ilk olarak iletişim için değil ritüelistik amaçlar için kullanılmıştır.

Atiye Melek anne kim?​

Yardımcı karakterler
Oyuncu | Karakter | Sezonlar
Selma Ergeç | Umut | 3
Fatih Al | Nazım Kurtiz | 1,2
Hazal Türesan | Hannah | 1,2
Sibel Melek Arat | Küçük Seher Altın | 1,3

Atiye 3 sezon Mardin’de nerede çekildi?​

Atiye dizisinin üçüncü sezonunun çekildiği Mardin birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış, tarihe yön vermiş, Paleolitik Çağ’a ve Cilalı Taş Devri’ne ait kalıntıların yer aldığı benzersiz bir şehir… Mezopotamya manzaralı tarihi Mardin taş evleri şehrin ikonik simgesi haline gelmiş.

Atiye 3 sezon çekimleri nerede yapılıyor?​

Atiye 3 sezon çekimleri nerede yapılıyor?
İlk iki sezon çekimleri İstanbul, Şanlıurfa Göbeklitepe, Adıyaman Nemrut Dağı ve Kapadokya arasında olan dizinin üçüncü ve final sezonu çekimleri Mardin’de gerçekleştirilmiştir. Aynı zamanda dizinin üçüncü sezon çekimlerinin yapıldığı mekanlardan biri Bursa Suuçtu şelalesidir.

Kadim semboller, insanlık tarihinde önemli bir yere sahip olan ve genellikle belirli anlamlar veya kavramlarla ilişkilendirilen sembollerdir. İşte bazı kadim sembollerin anlamları ve kökenleri:

1. **Sembol Sözcüğü ve Tarihçesi:** Sembol kelimesi Yunanca "sembolon" kelimesinden gelir, "birleştiren" veya "işaret eden" anlamına gelir. Semboller, iletişim için kullanılan görsel işaretlerdir.

2. **Haç Sembolü ve Kökeni:** Haç sembolü genellikle Hristiyanlık ile ilişkilendirilir ve İsa'nın çarmıha gerildiği duruşu simgeler. Farklı kültürlerde farklı anlamlara gelebilen haç sembolü, geniş bir kullanım alanına sahiptir.

3. **Daire Sembolü:** Daire sembolü genellikle sonsuzluğu, bütünlüğü veya döngüyü simgeler. Birçok kültürde önemli bir sembol olarak kullanılmıştır.

4. **İç İçe Geçmiş İki Daire Sembolü:** Bu sembol genellikle denge, uyum veya birliği temsil eder. İki dairenin iç içe geçmesiyle oluşan bu sembol, birlik ve denge kavramlarını yansıtır.

5. **Üçgen Sembolü:** Üçgen sembolü, farklı anlamlara gelebilen bir semboldür. Genellikle denge, güç, üçlü birlik gibi kavramları temsil eder.

6. **Triskele Sembolü (Üçlü Sarmal):** Triskele sembolü genellikle üçlü birlik, sürekli hareket veya döngü gibi kavramları temsil eder. Çeşitli kültürlerde farklı anlamlara sahip olabilir.

7. **Dörtgen Sembolü:** Dörtgen sembolü genellikle dört elementi veya dört yönü temsil eder. Kararlılık, dört mevsim gibi kavramlarla ilişkilendirilebilir.

8. **Svastika Sembolü:** Svastika sembolü eski bir semboldür ve farklı kültürlerde farklı anlamlara gelebilir. Batı'da genellikle negatif anlamlarla ilişkilendirilen bu sembol, Doğu kültürlerinde şans, iyi şans veya dönüşümü simgeler.

Kadim semboller genellikle insanların dünya ve evren hakkındaki anlayışlarını, inançlarını ve değerlerini yansıtır. Bu sembollerin çoğu tarih boyunca farklı kültürlerde ve inanç sistemlerinde önemli bir rol oynamıştır.

Geri