Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kademeli pompa nasil calisir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.233
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kademeli pompa nasıl çalışır?​

Enerjinin bir kısmı sıvının kinetik enerjisine gider. Akışkan pompa gövdesinin gözünden eksenel olarak girer çark kanatlarında yakalanır ve çarkın tüm çevresel kısımlarından kasanın difüzör kısmına çıkana kadar teğetsel ve radyal olarak dışarı doğru döndürülür. Akışkan çarktan geçerken hem hız hem de basınç kazanır.

Milli pompa nasıl çalışır?​

Milli pompalarda kademe kuyuya indirilir ve dönme momenti boru içinde biribirine bağlanana miller yardımı ile iletilir. Dalgıç Pompalarda motor enerjisini motora bağlanan elektrik kablosuyla sağlar. Milli pompalarda traktör kuyruk milinden veya yukarda olan elektrik motorundan enerjisini alır.
Kademeli pompa ne demek?​
Kademeli bir pompa, suyun basıncını arttırmak için piston yerine bir çark kullanır. Her aşama için çark tipleri farklı veya aynı olabilir. Kademeli bir pompa, ayrıca çekme çubuğuna sahip bir pompa türüdür. Bunlarda, pompanın çıkışındaki su basıncı, giriş suyu basıncından çok yüksektir.

Çok kademeli pompa ne işe yarar?​

Çok kademeli pompa ne işe yarar?
Difüzörlü pompalar en çok 9 veya 12 kademeli olup, en çok kullanıldığı yerler: Buhar kazanlarına besleme suyu basılması, şehir şebekesi içme suyu naklinde ve hidrolik yağ sevkinde kullanılır.

Milli pompa kaç metreden su çeker?​

Milli pompa kaç metreden su çeker?
Emiş derinliği 40 metredir, su seviyesi 40 metreye kadar olan kuyularda güvenle kullanılabilir. Pompa 91 metre yüksekliğe kadar basabilmektedir, bu sayede kuyudan çıktıktan sonra uzak mesafelere kadar su basabilir ve tazyikli su alabilirsiniz.

Mono pompa nerelerde kullanılır?​

Gemilerde, sentetik sıvıların üretilip pompalandığı sanayi kesiminde, çeşitli kimya sanayi dallarında, ham petrol ve petrol ürünleri sanayinde, çeşitli gıda sanayi dallarında ve bazı hidrolik devrelerde başarıyla kullanılmaktadır.

Kademeli su pompası ne demek?​

Tek kademeli pompa ne demek?​
Tek Kademeli Santrifüj Pompalar (Norm Pompa) Dikey santrifüj radyal çıkış hazneli olarak tasarlanmıştır. Tek girişli, kapalı tip çarka sahiptir. Pompa mili, gövde üzerinde iki adet gres yağlamalı yatak içerisinde ağır işletme koşullarına uygun rulmanla yataklanmıştır. Bakım yapılması oldukça kolaydır.

Döner deplasmanlı pompa nedir?​

Döner deplasmanlı pompa nedir?
Döner pozitif deplasmanlı pompalar Bu pompalar sıvıyı yakalayan ve içine çekip vakum oluşturarak dönen bir mekanizma kullanarak sıvıyı hareket ettirir. “Avantajlar:” Döner pompalar çok verimlidir çünkü vizkozite artarken yüksek debilerle çok yüksek vizkoziteli sıvıları basabilirler.
 
Kademeli pompalar, akışkanın enerjisinin bir kısmını kinetik enerjiye dönüştürerek çalışan pompa türleridir. Söz konusu pompanın çalışma prensibi şu şekildedir:

1. Akışkan, pompa gövdesinin giriş kısmından eksene doğru girer ve çark kanatları tarafından yakalanır.
2. Akışkan, çarkın çevresel kısımlarından dışarı doğru döndürülerek radyal ve teğetsel bir hareket alır.
3. Akışkan, çarktan geçerken hem hız hem de basınç kazanır.
4. Akışkan, çarktan çıktıktan sonra difüzör kısmına yönlendirilir ve basınç artışı sağlanır.

Çok kademeli pompalar, suyun basıncını arttırmak için kullanılan piston yerine çarkı kullanan pompa türleridir. Her aşamada farklı veya aynı tipte çarklar kullanılabilir. Bu pompalar ayrıca çekme çubuğuna sahip olup, çıkış su basıncı giriş su basıncından çok daha yüksektir.

Daha detaylı bilgi veya başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin!
 
Geri
Üst