AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kademeli egitim nasil olacak?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kademeli eğitim nasıl olacak?​

Aşamalı ve kademeli sistem uygulanacağı için yine üç hafta beklenecek. Bu kez ortaokul 5 ve 7’nci sınıflar ile lise ara sınıfları okula alınacak. Öğrenciler 2 gün okula gelecek. Sınıflar yine yarıya bölünecek. 30 kişilik sınıfın A grubu pazartesi-salı, B grubu perşembe-cuma yüz yüze eğitim için sınıflarda olacak.

Kademeli eğitim ne demek?​

Türk eğitim sistemi 12 yıllık zorunlu kademeli eğitim olarak üç kademeye ayrılmıştır. Birinci kademe dört yıl süreli ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ikinci kademe dört yıl süreli ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve üçüncü kademe dört yıl süreli lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) olarak düzenlenmiştir.

Eğitimde kademeler arası geçiş nedir?​

Eğitimde kademeler arası geçiş nedir?
Birbiri ile ilişkili ve hiyerarşik olarak basamaklandırılmış örgün eğitim kademelerinin mezunlarının bir üst kademeye devam etmelerine kademeler arası geçiş, bunun sayısal ifadesine de kademeler arası geçiş oranı (KAGO) denilmektedir.

Kademeli sınıflar ne demek?​

Kademeli sınıflar ne demek?
Birinci kademe 4 yıl süreli ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ikinci kademe 4 yıl süreli ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve üçüncü kademe 4 yıl süreli lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) olmak üzere 12 yıllık zorunlu kademeli olarak uygulanmaktadır.

Aşamalı eğitim ne demek?​

Selçuk, aşamalı ve seyreltilmiş eğitime yönelik bir başka soru üzerine, “Aşamalı ve seyreltilmiş derken, aslında belli sınıf düzeylerinin öncelikli olarak açılmasından ve derslerin ve konuların seyreltilmesi, yani tam olarak içeriğin tümüyle yüz yüze aynı saat ve süre içerisinde değil de belirli konuların belirli …

Hangi kanunlar Türkiye Cumhuriyeti’ndeki bütün okulların programlarının ve eğitim sisteminin düzenlenmesi Milli Eğitim Bakanlığı’na bırakılmıştır?​

Cumhuriyet Dönemi’nde eğitim sisteminin genel örgütlenişi ve yönetiminin ana hatları 3 Mart 1924’te çıkarılan 430 sayılı Tevhid-i Tedrisat Kanunu ile belirlenmiştir (MEB, 2008).

Hangi kanunlar Türkiye Cumhuriyeti’ndeki bütün okulların programlarının eğitim sisteminin düzenlenmesi Milli Eğitim Bakanlığı’na bırakılmıştır?​

Hangi kanunlar Türkiye Cumhuriyeti’ndeki bütün okulların programlarının eğitim sisteminin düzenlenmesi Milli Eğitim Bakanlığı’na bırakılmıştır?
Tevhid-i Tedrisat Kanunu (Öğretim Birliği Yasası), Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 3 Mart 1924 tarih ve 430 Kanun Numarası ile kabul edilmiş olan ve ülkedeki bütün eğitim kurumlarının Maarif Vekaleti’ne (Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı’na) bağlanmasını öngören yasadır.

Seyreltilmiş yüz yüze ne demek?​

Seyreltilmiş yüz yüze ne demek?
Aşamalı ve seyreltilmiş derken, aslında belli sınıf düzeylerinin öncelikli olarak açılmasından ve derslerin ve konuların seyreltilmesi, yani tam olarak içeriğin tümüyle yüz yüze aynı saat ve süre içerisinde değil de belirli konuların belirli noktalarının özellikle ve öncelikle işlenmesini kastediyoruz.

Seyreltilmiş eğitim modeli ne demek?​

Seyreltilmiş eğitim ise derslerin ve konuların seyreltilmesi anlamına geliyor. Yani tüm dersler ya da ders içerikleri tümüyle yüz yüze, aynı saat ve süre içerisinde işlenmeyecek. Belirli konuların belirli noktaları özellikle ve öncelikle işlenecek.

Türk milli eğitim sisteminin yeniden düzenlenmesi hangi kanun ile olmuştur?​

Türk eğitim sistemini bir bütünlük içinde ele alan yasa ise 1973 yılında yürürlüğe giren 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu olmuştur.

1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu kaç sayfa?​

1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu kaç sayfa?
Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 12 Sayfa : 2342 Bu Kanun ile ilgili tüzük için, “Tüzükler Külliyatı”nın kanunlara göre düzenlenen nümerik fihristine bakınız.
 
Kademeli eğitim, birbiri ile ilişkili ve hiyerarşik olarak basamaklandırılmış Türk eğitim sistemindeki üç kademeye denir. İlk kademede dört yıl süreli ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ikinci kademede dört yıl süreli ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve üçüncü kademede dört yıl süreli lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) bulunmaktadır.

Kademeli eğitim sayesinde öğrencilerin bilgi ve becerilerini düzenli ve kademeli bir şekilde artırarak ilerlemesi sağlanmaktadır. Öğrenciler her kademede farklı yetkinlikler kazanarak kendilerini geliştirme fırsatı bulur. Bu sistem ayrıca öğrenciye uzun vadeli bir eğitim planı sunar ve akademik başarıyı artırmayı amaçlar.

Eğitimde kademeler arası geçiş, öğrencilerin bir üst kademeye geçişini ifade eder. Sistematik bir şekilde belirlenen kriterler ve sınavlar aracılığıyla öğrencilerin bir alt kademeden bir üst kademeye geçmeleri sağlanır. Bu geçişlerde öğrencilerin başarı durumları, performansları ve belirlenen standartlara uygunlukları değerlendirilir.

Kademeli sınıflar ise ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere üç kademede toplam 12 yıl süren bir eğitim sistemini ifade eder. Her kademede belirli bir süre eğitim alan öğrenciler, farklı yaş gruplarına ve öğrenme düzeylerine sahip olan akranlarıyla birlikte öğrenimlerini sürdürürler.

Seyreltilmiş eğitim ve seyreltilmiş yüz yüze eğitim ise belirli derslerin ve konuların detaylı olarak işlenmesini sağlayan bir yöntemdir. Bu yaklaşımda tüm ders içerikleri aynı süre ve saat içerisinde değil, belirli konulara odaklanarak daha derinlemesine öğrenmeyi sağlar.

Türk milli eğitim sisteminin temel yasası olan 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, Türk eğitim sistemini 1973 yılında yeniden düzenlemiştir. Bu kanun, eğitimin genel örgütlenişi ve yönetimini belirleyen önemli bir yasadır. Kanunun yayımlandığı Düstur'da 2342 sayfa yer almaktadır. Bu kanunla birlikte Türk eğitim sisteminde çeşitli düzenlemeler yapılmıştır.
 
Geri
Üst