AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kadayıflı Şerbetli Kek (Damak Çatlatan Lezzet )

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kadayıflı Şerbetli Kek (Damak Çatlatan Lezzet ) Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı kadayıf
2 yemek kaşığı galeta unu
1 su bardağı ceviz
Kabartma tozu
Vanilya
1 su bardağı un
Şerbeti için;
3.5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
2 adet portakal rendesi

Kadayıflı Şerbetli Kek (Damak Çatlatan Lezzet ) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kekimizin şerbetini hazırlayalım su, şeker kaynadıktan sonra birkaç damla limon sıkalım 7-8 dakika kadar daha kaynatalım.
Ardından portakal rendeleyelim ekleyip, kapatalım ve soğumaya bırakalım.
Daha sonra kekimizin materyallerini üstte belirttiğim sıraya nazaran çırpalım.
Kavrulmuş kadayıf kullanıyorum.
Keki yağlanmış büyük cam borcama aktaralım ve 180 derecelik fırında pişirelim.
Kekin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyip üzerine soğuk şerbet dökelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Kadayıflı Şerbetli Kek (Damak Çatlatan Lezzet ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst