Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Gereçler
200 gram kuru kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş toz fındık
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
Vanilya
1 paket kremşanti
Kremşantiyi çırpmak için;
1 çay bardağı süt yahut su
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak muhallebi için; süt, şeker, un ve nişastayı koyup, kıvam alana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra vanilyayı ekliyoruz. Pişen muhallebiyi soğutup çırpılmış kremşantiyi ekliyoruz.
Başka bir tavada toz şekeri, tereyağı, ve fındığı eritip içine hazır kuru kadayıfı ekleyip, hepsini harmanlıyoruz. Ben kadayıfıda yumuşamaması için soğuttum.
En büyük dikdörtgen borcama birinci olarak kadayıflı karışımın yarısını seriyoruz. Onun üzerine muhallebiyi döküyoruz. Ve en üzerine arta kalan kadayıfıda serip, soğuması için dolapta bekletiyoruz.
Ben kadayıf olarak kolay olsun diye marketlerde satılan hazır kavrulmuş kuru kadayıf kullandım.
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
200 gram kuru kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş toz fındık
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
Vanilya
1 paket kremşanti
Kremşantiyi çırpmak için;
1 çay bardağı süt yahut su
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak muhallebi için; süt, şeker, un ve nişastayı koyup, kıvam alana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra vanilyayı ekliyoruz. Pişen muhallebiyi soğutup çırpılmış kremşantiyi ekliyoruz.
Başka bir tavada toz şekeri, tereyağı, ve fındığı eritip içine hazır kuru kadayıfı ekleyip, hepsini harmanlıyoruz. Ben kadayıfıda yumuşamaması için soğuttum.
En büyük dikdörtgen borcama birinci olarak kadayıflı karışımın yarısını seriyoruz. Onun üzerine muhallebiyi döküyoruz. Ve en üzerine arta kalan kadayıfıda serip, soğuması için dolapta bekletiyoruz.
Ben kadayıf olarak kolay olsun diye marketlerde satılan hazır kavrulmuş kuru kadayıf kullandım.
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı