Kadayıflı Muhallebi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebi için:
4 ,5 su bardağı süt
2 ,5 kahve fincanı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilinlin
1 tatlı kaşığı margarin
1 paket krem şanti
Yarım su bardağı süt
Üzeri için:
Kavrulmuş kadayıf
4 kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı ceviz dövülmüş
1 yemek kaşığı sanayağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak yarım su bardağı süt ve bir paket kremşantiyi çırpıyoruz.
Buzdolabında 20 dakika dinlendiriyoruz.
Ardından süt un ve şekeri tencereye alarak kısık ateşte pişiriyoruz.
Pişen muhallebiyi de soğuyana kadar bekliyoruz.
Muhallebi soğuduktan sonra yapmış olduğumuz kremşantiyi içine koyup karıştırıyoruz.
Daha sonra yağı koyup eritiyoruz kadayıf şeker ceviz ekliyoruz.
Kupların altına altını kapatacak kadar kavrulmuş tel kadayıf koyuyoruz.
Üzerine muhallebi döküp tekrar üstüne tel kadayıfı koyuyoruz. İki yahut 3 saat dinlendirip servis edebiliriz. Afiyet olsun
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst