SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Üzeri için;
Yarım paket kavrulmuş kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebi için;
1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
2,5 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
Süslemek için çilek
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle üzeri için kullanacağımız kadayıfları tavada erittiğimiz tereyağının üzerine şeker ve cevizi birlikte ekliyoruz.
En kısık ateşte 1-2 dk daima karıştırarak çeviriyoruz kadayıfımız kavrulmuş hazır olduğu için uzun mühlet ocakta bekletmemize gerek yok.
Ayrı bir tencerede muhallebi için gerekli olan tüm gereçleri vanilya ve tereyağı hariç kısık ateşte göz göz olana kadar karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp tereyağı ve vanilyayı ekleyip bir kaç kere karıştırıp hafif ılıması için kenara bırakıyoruz.
Borcamın en tabanına kadayıfın yarısını dökelim
Tabanını düzelttikten sonra üzerine hafif ılıyan muhallebimizin tamamını döküp kadayıfın üzerini kapatıyoruz.
Kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine döküp eşit ölçüde dağıttıktan sonra 3-4 saat buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Üzeri için;
Yarım paket kavrulmuş kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebi için;
1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
2,5 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
Süslemek için çilek
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle üzeri için kullanacağımız kadayıfları tavada erittiğimiz tereyağının üzerine şeker ve cevizi birlikte ekliyoruz.
En kısık ateşte 1-2 dk daima karıştırarak çeviriyoruz kadayıfımız kavrulmuş hazır olduğu için uzun mühlet ocakta bekletmemize gerek yok.
Ayrı bir tencerede muhallebi için gerekli olan tüm gereçleri vanilya ve tereyağı hariç kısık ateşte göz göz olana kadar karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp tereyağı ve vanilyayı ekleyip bir kaç kere karıştırıp hafif ılıması için kenara bırakıyoruz.
Borcamın en tabanına kadayıfın yarısını dökelim
Tabanını düzelttikten sonra üzerine hafif ılıyan muhallebimizin tamamını döküp kadayıfın üzerini kapatıyoruz.
Kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine döküp eşit ölçüde dağıttıktan sonra 3-4 saat buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı