SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
500 gram tel kadayıf
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tereyağı iri çekilmiş ceviz yahut fındık
İsteğe nazaran tarçın
Muhallebi için
5 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak fazla şeker
1 su bardağı un
1.5 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 kutu krema
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar
Öncelikle derin bir tavaya tereyağı ekleyin.
Erdikten sonra kadayıfları ekleyelim elinizle ufaltın.
Öncesinden kadayıfı şekeri ekleyin.
Ardından cevizi tarçını ekleyip rengi az dönene kadar kavurun.
Altını kapatıp soğutmaya bırakalım.
Muhallebisi için tencereye krema hariç gereçleri alıp karıştıralım.
Sonra ocağın altını açıp karıştırarak pişirelim. Göz göz kaynağında ocağın altını kapatıp az soğutmaya bırakalım.
Soğuduktan sonra kremayı ekleyip mixerle çırpalım.
Tepsiye yahut borcama isteğinize nazaran birinci kadayıfın yarısını döküp yayalım.
Sonra muhallebisini dökelim spatula yardımıyla eşit formda dağıtalım.
En son üzerine yeniden kalan kadayıfları döküp soğutmaya bırakalım. Afiyet olsun
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gram tel kadayıf
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tereyağı iri çekilmiş ceviz yahut fındık
İsteğe nazaran tarçın
Muhallebi için
5 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak fazla şeker
1 su bardağı un
1.5 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 kutu krema
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar
Öncelikle derin bir tavaya tereyağı ekleyin.
Erdikten sonra kadayıfları ekleyelim elinizle ufaltın.
Öncesinden kadayıfı şekeri ekleyin.
Ardından cevizi tarçını ekleyip rengi az dönene kadar kavurun.
Altını kapatıp soğutmaya bırakalım.
Muhallebisi için tencereye krema hariç gereçleri alıp karıştıralım.
Sonra ocağın altını açıp karıştırarak pişirelim. Göz göz kaynağında ocağın altını kapatıp az soğutmaya bırakalım.
Soğuduktan sonra kremayı ekleyip mixerle çırpalım.
Tepsiye yahut borcama isteğinize nazaran birinci kadayıfın yarısını döküp yayalım.
Sonra muhallebisini dökelim spatula yardımıyla eşit formda dağıtalım.
En son üzerine yeniden kalan kadayıfları döküp soğutmaya bırakalım. Afiyet olsun
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı