AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kadayıflı Muhallebi (O kadar Kolay Ve Lezzetli Tarifki)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kadayıflı Muhallebi (O kadar Kolay Ve Lezzetli Tarifki) Tanımı İçin Malzemeler

Kadayıf için;
200 gram kavrulmuş kadayıf (Çiğdende alınıp kavrulabilir)
4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1 kase dövülmüş ceviz
Muhallebi için;
1 litre süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya

Kadayıflı Muhallebi (O kadar Kolay Ve Lezzetli Tarifki) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikte tereyağ tavamıza alıp, eritiyoruz içine kadayıfları ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
Ardındann toz şekeri ekliyoruz ve eriyinceye kadar devam ediyoruz üzerine cevizleride ekleyip, kapatıyoruz.
Muhallebisi için; sütü tencereye boşaltalım üzerine nişasta ve unu ekleyip, çırpıyoruz üzerine şekerinide ekleyip, ocağa alıyoruz.
Kaynamaya başlayıp, koyulasında vanilyayı ekleyip, kapatıyoruz.
İstediğimiz cup yahut borcama evvel kadayıftan sonra muhallebiden tekrar kadayıftan ekleyip o formda süsleyip, servis ediyoruz.
Üzerine toz fıstık hoş oluyor dileyen ekleyebilir diyoruz. Afiyet olsun yotube kanalıma bekliyorumm.
Kadayıflı Muhallebi (O kadar Kolay Ve Lezzetli Tarifki) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst