Kadayıf Tatlısı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
500 gr yaş kadayıf
2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Dövülmüş fındık
Şerbeti için;
3.5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Bir modül limon

Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbeti için şeker, su ve limonu uygun bir tencereye alıp 10dakika kaynatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Tereyağını tavaya alıp eritiyoruz.
İçerisine sıvı yağ ekleyerek kenara alıyoruz.
Kadayıfları ince doğrayıp tiftikliyoruz.
İçine yağları ekleyip uygunca harmanlıyoruz.
Kare borcama kadayıfın yarısını seriyoruz.
Üzerine fındık serpiyoruz.
Üstüne kalan kadayıfı yayıyoruz.
Önce bir bardakla sıkıca bastırıyoruz sonra elimizle bastırarak düzeltiyoruz.
180derece fırında düzgünce kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkan kadayıfın birinci sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti döküyoruz.
Tatlımız şerbeti çekince servis yapabilirsiniz.
Ben tahin ve fıstık eşliğinde servis yaptım.
Deneyeceklere afiyet olsun.

Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 


Bu alana bir cevap yazın...
Geri
Üst