Kadayıf Dolması Tanımı İçin Materyaller
500 gram kadayıf
1 su bardağı ceviz içi
Bulamak için ;
5 adet yumurta
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kızartmak için ;
Sıvı yağ
Şerbeti için ;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Kadayıf Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle şerbetini hazırlıyım soğuması gerekiyor.
Su ve şekeri tencereye alıp karıştıralım.
Kaynadıktan sonra altını kısıp on dakika kadar kaynatalım.
Sonra kenara alıp soğutalım.
Kadayıf tan bir kesim alıp ister elimizde ister bir şeyin üzerinde düzeltelim.
İçine ceviz koyup sarma sarar üzere saralım.
Sonra yumurtaya bulayıp çok kızgın olmayan yağda kızartalım.
Çıtır çıtır olması için yapın çok kızgın olmaması gerekiyor.
Kızaran kadayıf dolmalarını alıp soğuk şerbetini içine koyuyoruz.
Şerbetini çeken dolmalarını servis tabağına alabiliriz. Çok hoş oluyor deneyeceklere afiyet olsun.
Kadayıf Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gram kadayıf
1 su bardağı ceviz içi
Bulamak için ;
5 adet yumurta
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kızartmak için ;
Sıvı yağ
Şerbeti için ;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Kadayıf Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle şerbetini hazırlıyım soğuması gerekiyor.
Su ve şekeri tencereye alıp karıştıralım.
Kaynadıktan sonra altını kısıp on dakika kadar kaynatalım.
Sonra kenara alıp soğutalım.
Kadayıf tan bir kesim alıp ister elimizde ister bir şeyin üzerinde düzeltelim.
İçine ceviz koyup sarma sarar üzere saralım.
Sonra yumurtaya bulayıp çok kızgın olmayan yağda kızartalım.
Çıtır çıtır olması için yapın çok kızgın olmaması gerekiyor.
Kızaran kadayıf dolmalarını alıp soğuk şerbetini içine koyuyoruz.
Şerbetini çeken dolmalarını servis tabağına alabiliriz. Çok hoş oluyor deneyeceklere afiyet olsun.
Kadayıf Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı