Kadayıf Dolması Tanımı İçin Gereçler
250 gr tel kadayıf
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
6 adet yumurta
Şerbeti için
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Kızartmak için ayçiçek yağı
Kadayıf Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tel kadayıfımızı içerisine bir yemek kaşığı ceviz koyarak sıkıca saralım.
Akabinde derin bir kasede yeterlice çırpmış olduğumuz yumurtaya batıralım.
Bol kızgın yağ içerisine atıp, çevirerek kızartalım.
Daha sonra evvelden kaynatıp ılık kıvama gelen şerbete atalım.
Şerbet içerisinde dolmalarımızı bir çatal yardımıyla çevirip iyicene şerbeti yedirdikten sonra servis tabağına alalım.
İsterseniz kaymak eşliğinde de servis edebilirsiniz afiyet olsun
Kadayıf Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
250 gr tel kadayıf
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
6 adet yumurta
Şerbeti için
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Kızartmak için ayçiçek yağı
Kadayıf Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tel kadayıfımızı içerisine bir yemek kaşığı ceviz koyarak sıkıca saralım.
Akabinde derin bir kasede yeterlice çırpmış olduğumuz yumurtaya batıralım.
Bol kızgın yağ içerisine atıp, çevirerek kızartalım.
Daha sonra evvelden kaynatıp ılık kıvama gelen şerbete atalım.
Şerbet içerisinde dolmalarımızı bir çatal yardımıyla çevirip iyicene şerbeti yedirdikten sonra servis tabağına alalım.
İsterseniz kaymak eşliğinde de servis edebilirsiniz afiyet olsun
Kadayıf Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı