AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kac yil egitim zorunlu?

Editör

Yeni Üye

Kaç yıl eğitim zorunlu?​

Kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen ve zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanunla eğitim sisteminde başlayan yeni dönemin iki temel amacından biri toplumun ortalama eğitim süresini yükseltmek, diğeri ise eğitim sisteminin bireylerin ilgi, ihtiyaç ve yeteneklerinin gerektirdiği yönlendirmeyi mümkün kılacak şekilde …

Ortaokulu bitirmek zorunlu mu?​

Zorunlu eğitim süresinin kademeli olarak 12 yıla çıkarılmasıyla ilgili kanun teklifi, 30 Mart 2012 tarihinde, TBMM genel kurulunda 295 oyla kabul edilirken 91 de red oyu kullanıldı. Bu kanunda 8 yıldan 12 yıla çıkarılan zorunlu eğitim; 4 yıl süreli ilkokul, 4 yıl süreli ortaokul ve 4 yıl süreli lise eğitimini kapsıyor.

Zorunlu eğitim neden gereklidir?​

Zorunlu eğitim neden gereklidir?
Zorunlu eğitim uygulaması sayesinde toplumdaki her birey, modern toplum yapısına adapte olması için gerekli olduğu düşünülen bilgi ve becerilerle donatılmakta; uyması gereken davranış kuralları ile toplum içindeki yerini, hak, ödev ve sorumluluklarını öğrenmektedir.

8 yıl zorunlu eğitim ne zaman başladı?​

Sekiz Yıllık Kesintisiz Zorunlu Eğitim 4306 sayılı kanun 1997 – 1998 öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlamıştır. Böylece 28 Şubat kararları, 5 yıllık ilkokul ve 3 yıllık ortaokul eğitimi birleştirilerek sekiz yıllık kesintisiz bir ilköğretim sürecinin yasallaşmasını sağlamıştır.

4 4 4 sistemi ne zaman başladı?​

2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlayacak kanundaki değişikliklerle 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitim yerine 12 yıllık zorunlu kademeli eğitime geçildi.

Liseye gitmemenin cezası nedir?​

Liseye gitmemenin cezası nedir?
Mevcut mevzuata göre çocuğunu ilköğretime göndermeyen veliye, çocuğun okula devam etmediği her gün için 15 lira idari para cezası veriliyor. Bu para cezasına rağmen çocuğunu okula göndermeyen veya göndermeme sebeplerini okul idaresine bildirmeyen veliye, 500 lira idari para cezası veriliyor.

Eğitim zorunlu bir ihtiyaç mıdır?​

Her şahsın öğrenim hakkının olduğunu belirten bu madde, eğitimin en azından ilk ve temel safhalarında parasız olduğunu ve ilköğretimin (temel eğitimin) mecburî olduğunu vurguluyor. Zorunlu eğitim anlayışı farklı ülkelerde farklı sosyal, kültürel ve ekonomik faktörlere bağlı olarak gelişmişti.

Zorunlu eğitim sistemi nedir?​

Türk eğitim sistemi 12 yıllık zorunlu kademeli eğitim olarak üç kademeye ayrılmıştır. Birinci kademe dört yıl süreli ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ikinci kademe dört yıl süreli ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve üçüncü kademe dört yıl süreli lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) olarak düzenlenmiştir.

Zorunlu eğitim yapılmazsa ne olur?​

Zorunlu eğitim yapılmazsa ne olur?

Zorunlu eğitim kavramı, bir ülkede yaşayan bireylerin belirli bir yaştan itibaren eğitim almak zorunda olmalarını ifade eder. Türkiye'de zorunlu eğitim süresi 12 yıldır ve 4+4+4 eğitim sistemiyle düzenlenmiştir. Bu sisteme göre, öğrenciler ilkokulu, ortaokulu ve liseyi tamamlamakla yükümlüdürler.

Zorunlu eğitimin amacı, bireyleri modern toplum yapısına adapte olmaları için gerekli bilgi ve becerilerle donatmak, toplum içindeki yerlerini, haklarını, ödevlerini ve sorumluluklarını öğretmek olarak özetlenebilir. Aynı zamanda zorunlu eğitim, bireylerin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayarak toplumsal refahın artmasına da destek olabilir.

Zorunlu eğitime uymamanın ciddi sonuçları olabilir. Örneğin, Türkiye'de çocuğunu okula göndermeyen velilere idari para cezaları uygulanabilmektedir. Ayrıca zorunlu eğitimden mahrum kalan bireyler, gelişimlerini olumsuz etkileyebilir, iş bulma ve kariyer olanakları konusunda sınırlılıklarla karşılaşabilirler.

Sonuç olarak, zorunlu eğitim toplumun refahı ve gelişimi için önemli bir unsurdur ve bireylerin kişisel, sosyal ve mesleki gelişimine katkı sağlar. Bu nedenle, zorunlu eğitim sisteminin amacına uygun şekilde yerine getirilmesi önemlidir.

Geri