- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.105
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Kaç yaşında uzman olunur?
Müracaat edecek adayların hem yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş, hem de terhisinin üzerinden beş (5) yıldan fazla süre geçmemiş olması gerekmektedir, g.32 yaşında uzman olunur mu?
Uzman erbaşlık alımlarına 20 yaşından gün almış ve 27 yaşını tamamlamamış adaylar başvuru yapabiliyor. Eğer söz konusu alımlarda yaş sınırı esnetilirse 30’a kadar çıkarılması bekleniyor.
18 yaşında uzman erbaş olunur mu?
3-) Uzman erbaş başvurusunda yaş şartı nedir? Müracaatın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle yirmi yedi yaşını bitirmemiş olmak şartı aranmaktadır.
Uzmanlar ne kadar maaş alıyor?
Yeni görev almaya başlamış olan uzman çavuş maaşları: 4500 – 5000 TL arası. Doğu ya da güneydoğu bölgesinde görev yapan uzman çavuş maaşları: 6500 – 8000 TL arası.32 yaşında asker olunur mu?
Lisans düzeyinde mezunlar için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşından büyük olmamak, Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 32 yaşından büyük olmamak, tıpta uzmanlık eğitimi almış olanlar için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk …
29 yaşında asker olunur mu?
b. Yaş Şartı: Başvuru yapılan yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak (Sözleşmeli er olarak görev yapanlardan, başvuru esnasında 3’üncü görev yılını tamamlamış olanlar için 29 yaşını bitirmemiş olmak.)
14 yaşında askere gidilir mi?
Askerlik çağı her erkeğin nüfus kayıtlarında yazılı olan yaşına göredir ve yirmi yaşına girdiği yılın ocak ayının birinci gününden başlayarak kırk bir yaşına girdiği yılın ocak ayının birinci gününde bitmek üzere en çok yirmi bir yıl sürer. Bunlar, seferberlik hâlinde ihtiyaca göre askere sevk edilebilirler.
Askerlikten muaf olmak için hangi hastalıklar?
Bu hastalıklar şu şekilde; göz hastalıkları, sinir hastalıkları, ruh sağlığı ve hastalıkları, kulak, burun ve boğaz hastalıkları, plastik ve rekonstrüktif şirürji, ağız, çene, yüz, boyun ve diş hastalıkları, deri hastalıkları, iç hastalıkları, sindirim sistemi hastalıkları, göğüs hastalıkları, enfeksiyon hastalıkları.