- Konu Yazar
- #1
Kaç yaşında sigorta başlangıcı olur?
60/G maddesi, “Bu maddenin uygulanmasında: 18 yaşından önce Malûllük, Yaşlılık ve Ölüm Sigortalarına tabi olanların sigortalılık süresi, 18 yaşını doldurdukları tarihte başlamış kabul edilir” hükmünü içermektedir.Sigorta başlangıcı nereden bakılır?
Ancak yapılan güncelleme ile birlikte sorgulamalar artık Sosyal Güvenlik Kurumu ile entegre olarak hizmet veren e-Devlet kapısı üzerinden online olarak yapılabiliyor. Aynı zamanda Sosyal Güvenlik Kurumunun ALO 170 hattını arayarak da çalışanlar sigorta bilgilerini öğrenebilirler.15 yaş sigorta girişi olur mu?
15 yaş sigorta girişi olur mu?Emeklilik koşullarının belirlenmesi sırasında sigortalı çalışmaya 18 yaşından önce başlayıp başlamadığının bir önemi yok. Ancak, 20 yıllık sigortalılık süresi şartının yerine gelip gelmediğinin tespitinde 18 yaşını doldurduğu 10 Ocak 1987 tarihi başlangıç kabul edilir.
18 yaşında sigorta kesilir mi?
18 yaşında sigorta kesilir mi?Bu işlemler SGK tarafından herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın yapılmaktadır. * 18 yaş üstünde olan gençlerden anne veya babası genel sağlık sigortalısı olanlar lise öğrenimi için 20 yaş, üniversite öğrenimi için 25 yaşına kadar genel sağlık sigortasından faydalanmaya devam ederler.
E devletten sigortalı olduğumu nasıl anlarım?
e-Devlet sayfasına girdikten sonra kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi kullanarak platforma giriş yapın. Mercek şeklindeki arama çubuğuna SGK yazın. Öneriler kısmında karşınıza ”Hizmet Dökümü” ibaresi çıkacak, o ibareye tıklayın. Açılan yeni sayfadan sigortanızın aktif olup olmadığını öğrenebilirsiniz.4a ilk işe giriş tarihi ne demek?
4/a (SSK) kapsamındaki sigortalılar açısından emeklilik şartlarının tespitinde ve emekliliğe hak kazanmak için aranan sigortalılık süresi şartının yerine getirilmesinde esas alınan sigorta başlangıç tarihi, herhangi bir sigortalılık kapsamında (4a, 4/b, 4/c, banka emekli sandıkları gibi) sigortalı adına ilk defa uzun …Sigorta başlangıcı ne demek?
Sigorta başlangıcı ne demek?Cevap: Sigorta başlangıç tarihi kişi adına ilk defa Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK’ya) çalışma süresi bildirilen gündür.