Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kac yasina kadar tecil hakki var?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
45.484
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kaç yaşına kadar tecil hakkı var?​

Savunma Bakanlığı tarafından belirlenecek usul ve esaslara uygun olarak 35 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar ertelenebilmektedir.

Avustralya maçları neden ertelendi?​

Avustralya’nın Başı Aşırı Sıcaklarla Dertte: Avustralya Açık’ta Maçlar Ertelendi. Avustralya Açık Tenis Turnuvası aşırı sıcaklıklar nedeniyle durduruldu. Ülkede bir haftadır süren sıcaklık dalgası, elektrik kesintilerine neden olurken tüm hayatı olumsuz etkiledi.

Askerlik en fazla kaç yıl ertelenir?​

Askerlik en fazla kaç yıl ertelenir?
Lise veya dengi bir eğitim kurumundan mezun olan askerlik yükümlüleri herhangi bir sebep göstermeksizin askerliklerini 3 yıl süreyle tecil ettirebilirler.

Müteakip erteleme ne demek?​

Müteakip Erteleme : İşçi, işveren veya meslek/sanat mensubu statüsündeki vatandaşlarımız; müteakip askerlik erteleme başvurularını, hak sahibi olduklarını ispata yarayan belgelerle konsolosluklara bizzat veya posta yoluyla yapabileceklerdir.

Askerlik tecil süresi dolduktan sonra ne olur?​

Buna göre, hangi celp döneminde askere gidilmek isteniyorsa, o celp dönemi için belirlenen son başvuru tarihine kadar işlemlerin tamamlanmış olması gerekir. Son başvuru tarihlerinin ardından başvuru yapılması halinde askere, bir sonraki celp döneminde gidilir.

Askerlik tecili nasıl bozulur?​

Askerlik tecili nasıl bozulur?
Tecil bozdurma işlemleri her asker adayının yapabileceği bir işlemdir. Tecili bulunan asker adayları, e-devlet sistemi üzerinden ASAL yoklama bölümüne girerek, tecilini kolayca bozdurabilir.
Askere gitmemek için ne kadar para verilir?​
BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ 2022 NE KADAR? 2022 yılında bedelli askerlik 56 bin 500 lira oldu. Geçtiğimiz dönemde (2021 – Temmuz Aralık) aylarında 43 bin 150 lira ödeniyordu. Hazine ve Maliye Bakanlığı da dün 2021 yılı temmuz ayına ait mali ve sosyal haklara ilişkin genelgeyi yayımlamıştı.
Yurtdışında yaşayanlar askerliği kaç yaşında uzatıyor?​
durumlarını ispata yarayan belgeler ile bağlı bulundukları Türk Konsolosluklarına başvurmaları halinde askerlikleri, Askeralma Yönetmeliğinin 63’üncü maddesinde belirtilen esaslara uygun olarak 35 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar ertelenebilir.

Almanya askerlik kaç ay?​

Almanya askerlik kaç ay?
Almanya: Askerlik hizmeti 2002’de 10 aydan 9 aya indi. Alternatif kamu hizmeti de 11 aydan 10 aya indi. Finlandiya: Askerlik süresi ortalama 8,5 ay. Alternatif kamu hizmeti 13 ay.
Öğrencilerin askerlik ertelemesi hiçbir şekilde 29 yaşını geçmeyecektir. Ancak, sevk edileceği tarihe kadar (30 yaş içinde) bir yükseköğretim kurumundan mezun olmaları mümkün olabilecektir.

Askerlikte 2 6 ay iptal olur mu?​

Askerlik süresi erbaş ve erler için 6 ay, yedek subay ve yedek astsubaylar için 12 ay olacak. Erbaş ve erlerden isteyen, terhise hak kazandığı tarihten itibaren askerliğini 6 ay daha uzatabilecek. Uzatma kararı verilenler, daha sonra vazgeçemeyecek.

Yoklama kaçağı tecil hakkı var mı?​

YOKLAMA KAÇAĞI TECİL ETTİREBİLİR Mİ? Madde 82’ye göre, yoklama kaçağı olarak görünen kişi şubeye giderse ya da yakalanırsa şubeye götürüldüğünde para cezası alır. Eğer kişinin tecil hakkı varsa gerekli işlemleri yaptırarak şubeden ayrılabilir.

Askerlik tecil hakkı kimlere verilir?​

Askerlik tecil hakkı kimlere verilir?
a. Lise veya dengi okullarda 22 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar, b. Fakülte ve yüksekokullar ile meslek yüksekokullarında ise 28 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar, mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar yoklamaları yapılmadan ertelenir.

Zorunlu askerlik ne zaman kalkar?​

Milli Savunma Komisyonu Başkanı Faruk Özlü, “Türkiye, 2023’e kadar profesyonel askerliğe geçiş sürecini tamamlamalı. Bir profesyonel askerin performansı, üç acemi askere denktir. Profesyonelliğe geçtiğiniz zaman, asker sayısı da otomatik olarak azalır.

Mezun olduktan sonra tecil bozulur mu?​

Mezuniyet tarihinden itibaren 2 yıl erteleme hakları vardır. Bir yükseköğretim kurumundan mezun olanların, aynı düzeyde ikinci bir programa kayıt olmaları halinde bu öğrenciliklerinden dolayı askerlikleri ertelenmez.

Askerliği uzatmak için ne lazım?​

Askerliği uzatmak için ne lazım?
ASKERLİK ERTELEME İÇİN GEREKLİ BELGELER
- Mezuniyet diploması ve 4 adet fotokopisi.
- Nüfus cüzdanı ve 4 adet fotokopisi.
- Yakın zamanda çekilmiş 6 adet vesikalık.
- Varsa ehliyet ve 2 adet fotokopisi.
Tecil istediğin zaman bozulur mu?​
Yoklama tecili bozar mı?​
Tecil bozdurmak için askerlik şubesine gitmeye gerek bulunmuyor. Bireyler e-devlet şifreleriyle askerlik sistemine giriş yapabilir ve kolayca tecil bozdurma işlemlerini gerçekleştirebilir. ASAL yoklama araması yaptırılarak, tecil bozdurma işlemlerini tek tıkla kolayca yapabilir.
 
Askerlik süresi ve tecil hakkı ile ilgili detaylı bilgiler verilmiştir. Askerlik süresi belirli kriterlere göre uzatılabilir veya tecil edilebilir. Örneğin, lise veya dengi okullardan mezun olanlar askerliklerini herhangi bir sebep göstermeksizin 3 yıl süreyle tecil ettirebilirler. Benzer şekilde, yurtdışında yaşayanlar da belirli belgelerle başvurarak askerliklerini 35 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar erteleyebilirler.

Askerlik süresi, erbaş ve erler için 6 ay, yedek subay ve yedek astsubaylar için ise 12 aydır. Ancak bazı durumlarda askerlik süresi uzatılabilir. Örneğin, terhis olma hakkı kazanan bir erbaş veya er, terhis olur olmaz 6 ay daha askerlik yapma hakkına sahip olabilir.

Tecil bozdurmak veya askerliği uzatmak için gerekli belgeler ve işlemler belirli prosedürlere tabidir. Örneğin, askerlik tecilini bozdurmak için e-devlet üzerinden ASAL yoklama bölümüne girerek işlem yapılabilir. Bedelli askerlik durumunda ise belirli bir ücret karşılığında askerlik hizmetinden muaf olunabilir.

Bu konuların detaylarını incelemek ve daha fazla bilgi edinmek için ilgili resmi kurumların yetkili mercilerine danışmanız faydalı olacaktır.
 
Geri
Üst