AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kac yasina kadar ogretim gorevlisi olunabilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kaç yaşına kadar öğretim görevlisi olunabilir?​

Yaş sınırı yoktur. Lisans öğreniminden mezun olunan alanda ALES’ten en az 70 puan. En az tezli yüksek lisans mezunu olmak veya lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrübeli olmak. Yaş sınırı yoktur.

ÖYP den atanmak için kaç puan gerekir?​

ÖYP Araştırma Görevlisinin yabancı dil puanı 65’in üzerinde ise ya da dil eğitiminin sonunda 65’i geçmiş ise; Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen ÖYP Lisansüstü eğitim kontenjanlarına başvurabilir. Yerleştirmeler ise yine ÖYP puanlarına göre yapılır.
Akademik kadro bulmak zor mu?
Akademik kariyer yapmak zor bir süreç. Yüksek lisans bitirilecek, doktoraya başlanacak, çeşitli sınavlar verilecek sonra da kadro beklenecek. Kadro açılsa bile girip girilemeyeceği şüpheli. Her şeyi usulüne göre yerine getirseniz de önünüzü tıkayan bazı engellerle karşılaşabilirsiniz…
ÖYP 2021 başvuruları ne zaman?
ÖYP 2021 Bahar Dönemi Lisansüstü programlar için tercih işlemlerinin, 04.03.2021-08.03.2021 (saat 17.00) tarihleri arasında Başkanlığımız resmi internet sitesi üzerinden; Ek:2’de ilan edilen Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci kabul eden lisansüstü programlar için ise başvuruların ilgili üniversitelerin başvuru ve sınav …

ÖYP ataması nasıl yapılıyor?​

Adaylar, YÖK’ün resmi internet sitesinde (www.yok.gov.tr) ilan edilen ÖYP araştırma görevlisi kadrolarına başvurularını, söz konusu internet sitesi üzerinden beyan usulüne göre yapar. ÖYP araştırma görevlisi kadrolarına yerleştirmeler YÖK tarafından ÖYP puanı esas alınarak merkezi sistemle yapılır.

Araştırma görevlisi olduktan sonra ne olunur?​

Bu unvanlar, kişinin ilk akademik kadro unvanı olan araştırma görevlisi olması ile başlar. Daha sonra yardımcı doçent ve doçent şeklinde devam eder ve profesör unvanı ile son bulur. ( * ) Bu unvanlar, akademisyenin yaptığı çalışmalar ve meslek yılı ile bağlantılı olarak belirli bir zaman içerisinde hak edilir.
Araştırma görevlisi yaşı kaç?
“(1) Araştırma görevlisi kadrosuna başvurabilmek için giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak gerekir.
Araştırma Görevlisi yaş sınırı kalktı mı?
bugün itibariyle danıştay tarafından kaldırılmıştır. hayırlı olsun.
 
Geri
Üst