Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kac yas arasindaki cocuklara OED lerin kullanilmasi uygundur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kaç yaş arasındaki çocuklara OED lerin kullanılması uygundur?​

OED ve Ped seçimini doğru yapın. Bunun için: o Sekiz yaşından büyük çocuklarda standart yetişkin OED’ler ve pedler kullanın. o 1-8 yaş arası çocuklar için çocuk (pediatrik) pedleri ve çocuk özelliği olan OED’leri kullanın.

OED nerede bulunur?​

Gelişmiş bazı ülkelerde stadyum, alışveriş merkezi, havaalanı gibi halkın yoğun olarak bulunduğu alanlarda kolayca erişilebilecek şekilde yerleştirilmiş OED Cihazları (Otomatik Eksternal Defibrilatör Cihazları) bulundurma mecburiyeti vardır.

Otomatik Eksternal Defibrilatör nereye takılır?​

Otomatik Eksternal Defibrilatör nereye takılır?
Otomatik Eksternal Defibrilatör Nasıl Kullanılır? OED / AED otomatik defibrilatör cihazı tek kullanımlık pedlerin hastanın çıplak göğüs üzerine yapıştırılır.

Otomatik Eksternal Defibrilatör hangi hasta grubunda kullanılır?​

Otomatik Eksternal Defibrilatör hangi hasta grubunda kullanılır?
Otomatik Eksternal Defibrilatör cihazı ani kalp durması (kardiyak arrest) anında, hastaya elektrik şoku (defibrilasyon) uygulamak üzere tasarlanmış hafif, kullanışlı hayat kurtarıcı bir tıbbi cihazdır.

OED cihazı kimlerde kullanılır?​

AED otomatik eksternal defibrilatör cihazı, tıbbi eğitimi olmayan sadece ilk yardım eğitim bilgisine sahip olan herkesin kullanabileceği şekilde tasarlanmıştır. Mükemmel dünyada herkes AED kullanımı (otomatik defibrilatör) ve CPR (kardiyopulmoner resüsitasyona) eğitimi almalıdır.

Şok cihazı zorunlu mu?​

Şok Cihazı ( Eksternal Defibrillatör ) Eğitimi Zorunluluğu. 27.08.2020 tarihinde resmi gazetede yayınlanan ilk yardım yönetmeliğinde oed konusunda yeni maddelere yer verildi, buna göre tam otomatik şok cihazı ( eksternal defibrilatör ) eğitimi almak zorunlu hale getirildi.

OED nedir sağlık bakanlığı?​

OED nedir sağlık bakanlığı?
OED, pille çalışan taşınabilir, otomatik bir harici defibrilatördür. OED’nin defibrilasyon elektronlarını (Pedlerini) hastanın göğsüne yerleştirdikten sonra, OED otomatik olarak hastanın EKG’sini inceler kullanıcıya düğmeye basmasını ve gerekiyorsa şok uygulamasını sesli ve görsel olarak bildirir.

Defibrilatör nereye uygulanır?​

Defibrilatör nereye uygulanır?
Defibrilatör elektrotları türleri: Kaşık şeklinde bir elektrot: Kalbe doğrudan uygulanır. Paddle tip elektrot: Göğüs duvarında uygulanır. Ped tipi elektrot: Göğüs duvarı üzerine yapıştırılarak uygulanır.

Defibrilatör nasıl takılır?​

AED, elektrotları veya pedleri yerine koymanızı önerir. Doğru yerleştirildiklerinden emin olmanız gerekir, böylece hasta gereken en fazla şoku alır. Bir ped hastanın çıplak göğsünün sağ üst tarafındaki köprücük kemiğinin altına yerleştirilmelidir.

Defibrilatör çeşitleri nelerdir?​

Defibrilatörler, hastaya bağlanma şekline göre dış defibrilatörler veya iç (implant) defibrilatörler olmak üzere ikiye ayrılır. Hastaya aktarılan enerjinin dalga şekline göre ise; Lown, tek evre (monofazik), gecikmeli, trapezoidal (yamuk) ve iki evre (bifazik) dalga şekilli defrilatörler olarak adlandırılırlar.

OED cihazı almak zorunlu mu?​

OED cihazı almak zorunlu mu?
27 AĞUSTOS 2020 / 31226 sayılı ilkyardım yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair resmi gazetede yayınlanan yönetmelik gereği, OED – OTOMATİK EKSTERNAL DEFİBRİLATÖR EĞİTİMİ tüm temel ve yenilenen İlkyardım Eğitimi alacaklar için zorunlu kılınmıştır.

Şok cihazı kimlerde kullanılmaz?​

Şok cihazı kimlerde kullanılmaz?
OED kullanımı “Temel Yaşam Desteği” uygulaması içerisinde yer alır ve hayatı tehdit eden kalp ritimlerinin geri döndürülmesinde kullanılır. Eksternal Defibrilatör Kişide nabız yoksa, nefes almıyor ise ve yanıt yoksa kullanılır. Bu durumların dışında kişiye otomatik şok cihazı kullanılmamalıdır.

OED eğitimi uzatıldı mı?​

Covid-19 önlemleri kapsamında pandemi döneminde Sağlık Bakanlığı tarafından 16.03.2020- 01.07.2020 tarihleri arasında durdurulan İlk Yardım Eğitimleri nedeniyle, Güncelleme Eğitimi alamayan ve belgesini yenileyemeyen kişiler için 30.09.2020 tarihine kadar verilen ek süre 29.03.2021 tarihine kadar 6 ay daha uzatılmıştır …
 
OED (Otomatik Eksternal Defibrilatör) cihazları, acil durum müdahalelerinde hayati öneme sahip olan bir tıbbi cihazdır. Çocuklara OED cihazlarını doğru şekilde kullanabilmek için bazı öneriler ve kısıtlamalar bulunmaktadır.

Genel olarak, sekiz yaşından büyük çocuklarda standart yetişkin OED'leri ve pedler kullanılması önerilmektedir. Bu yaş grubundaki çocuklar için OED ve ped seçimi oldukça önemlidir. Ancak, 1-8 yaş arasındaki çocuklar için çocuk (pediatrik) pedleri ve çocuk özelliklerine sahip OED'lerin tercih edilmesi gerekmektedir.

OED cihazları, otomatik olarak hastanın kalp ritmini kontrol eder ve gerekli durumda elektrik şoku uygulayarak kalp atışlarını düzenlemeye çalışır. Bu nedenle, OED cihazlarının doğru kullanımı ve uygun pedlerin seçimi büyük önem taşımaktadır.

Çocuklara OED cihazları kullanılırken dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta ise eğitimdir. OED cihazlarını kullanacak kişilerin, özellikle çocuklara müdahale edecek olanların gerekli eğitimi almış olmaları ve cihazın doğru şekilde kullanımını bilerek uygulamaları gerekmektedir.

Sonuç olarak, çocuklara OED cihazlarını kullanmak için belirli yaş kısıtlamaları ve ped seçimine dikkat edilmesi önemlidir. Bu cihazların doğru şekilde kullanılması, acil durumlarda hayat kurtarıcı olabilir. Bu nedenle, OED cihazlarına ve pedlerine nasıl erişileceği konusunda bilgi sahibi olmak ve eğitim almak son derece önemlidir.
 
Geri
Üst