AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kac tane svchost EXE?

Editör

Yeni Üye

Kaç tane svchost EXE?​

Windows görev yöneticisi “işlemler” bölümünde 12 tane svchost.exe görüntüleniyor ve bunlar sürekli olarak sistem kaynaklarını kullanıyor.

Chrome’da neden birden fazla EXE var?​

Chrome’da neden birden fazla EXE var?
Bazı web sitelerinde zararlı kodlar bulunur. Google Chrome sizi bu zararlı kodların etkisinden korumak veya zararın etkisini azaltmak için uygulamaları ayrı işlemlerde çalıştırır. İşte bu sebepten görev yöneticisi açtığınızda birden fazla, hatta çok sayıda chrome.exe dosyasını görebilirsiniz. Bu normal bir durumdur.

Svchost EXE dosyası nedir?​

Svchost.exe dosyası Windows işletim sisteminin pek çok fonksiyonu yerine getirmek için kullandığı özel bir dosyadır. Özellikle Windows servislerini yönetmek ve çalıştırmak için Windows işletim sistemi svchost.exe dosyasını kullanır. Windows hizmetlerinin pek çoğu EXE yerine DLL dosyasıdır.

Svchost vbs nedir?​

Svchost vbs nedir?
svchost.vbs dosyası Visual Basic dili ile yazılmış ve Windows’a ait olmayan bir komut dosyasıdır. Bu da svchost.vbs dosyasını yüksel ihtimalle zararlı bir yazılıma ait dosya ya da virüs yapıyor.
Svchost exe virüs mü?​
Özellikle svchost.exe, bu belirsiz virüsler çatısının altında yer alır. Bu dosyaya eklenen virüs açıkça kötü olsa da svchost.exe dosyasının kendisi aslında temel bir Windows dosyasıdır.

Svchost virüsü nasıl temizlenir?​

Svchost virüsü nasıl temizlenir?
Merhabalar. Sistemdeki bilgisayarlarımıza svchost.exe içerisine conficker virüsü bulaşmış. Antivirüsler temizliyor ancak tekrardan bulaşıyor….Çözüm Adımı 2:
- Bilgisayarınızı Ağ Desteği ile Güvenli Modda açın.
- Virüs programınızı güncelleyerek TAM SİSTEM TARAMASI yapın.

Svchost exe virüsü nedir?​

Svchost.exe aslında “service host” (servis ana bilgisayarı) anlamına gelir ve çoğu Windows uygulaması tarafından kullanılan bir dosyadır. Buna rağmen, kötü amaçlı yazılım geliştiricilerin algılanmayı önlemek için svchost.exe servisine kötü amaçlı dosyalar ekledikleri bilindiğinden genellikle virüs olduğu düşünülür.

Csrss virüs mü?​

Csrss virüs mü?
Görev Yöneticisindeki csrss.exe dosyası virüs değildir. İşletim sistemi için oldukça önemli bir dosyadır. Profesyonel olmayan kişiler tarafından müdahale edilmesi kesinlikle önerilmez.

Svchost.exe dosyası, Windows işletim sisteminin pek çok fonksiyonu yerine getirmek için kullandığı özel bir dosyadır. Özellikle Windows servislerini yönetmek ve çalıştırmak için kullanılır. Bu nedenle görev yöneticisinde birden fazla svchost.exe dosyası görüntülenmesi normal bir durumdur.

Svchost.vbs dosyası ise Visual Basic dili ile yazılmış ve Windows'a ait olmayan bir komut dosyasıdır. Bu dosya genellikle zararlı yazılımların etkisi altında olan bilgisayarlarda bulunabilir ve kötü niyetli yazılımların yayılmasına neden olabilir.

Svchost.exe dosyasının kendisi temel bir Windows dosyasıdır ve genellikle virüs değildir. Ancak, kötü niyetli yazılım geliştiricileri tarafından svchost.exe dosyasına zararlı dosyalar eklenerek bilgisayarın performansını etkilemeye çalışabilirler. Bu durumda, antivirüs programları kullanılarak bilgisayarınızdaki zararlı yazılımları temizlemek önemlidir.

Csrss.exe dosyası ise görev yöneticisinde görünen bir dosyadır ve genellikle işletim sistemi için önemli bir dosyadır. Bu dosyanın virüs olmadığı ve profesyonel olmayan kişiler tarafından müdahale edilmemesi gerektiği önemlidir.

Geri