- Konu Yazar
Kaç senede genel cerrah olunur?
Üniversitelerin 6 yıllık eğitim veren Tıp Fakültesi lisans bölümünden mezun olduktan sonra Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi tespit sınavından en az 50 puan almanız gerekir. Daha sonra Tıpta Uzmanlık Sınavından başarı ile geçtikten sonra beş senelik genel cerrahi asistanlığı süresini tamamlamanız gerekiyor.Iyi bir cerrah nasıl olunur?
Nasıl Genel Cerrahi Uzmanı Olunur?- Üniversitelerin altı yıllık eğitim veren Tıp Fakültelerinden lisans derecesi ile mezun olmak,
- Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Tespit Sınavından (KPDS) en az 50 puan almak,
- Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) başarılı olmak,
- Beş senelik genel cerrahi asistanlığı süresini tamamlamak,
Cerrahlar kahve içer mi?
İyi bir cerrah kahve içmez, elinin titreme olasılığına karşı dikkatli davranır; bizim en değer verdiğimiz şey parmaklarımızdır.
Genel Cerrah her ameliyata girer mi?
Sistemlere göre ayrıldığında ise; guatr ameliyatları, meme ameliyatları, yemek borusu, mide, onikiparmak barsağı, ince barsak, kalın barsak, rektum ve anüs bölgesi ameliyatları, karaciğer ve fıtık ameliyatları Genel Cerrahi’nin kapsamına girer.Cerrahları ne kadar maaş alıyor?
Genel Cerrah: Kıdeme göre maaşları 12.000- 20.000 TL arasında değişmektedir.Ne tür cerrahlar vardır?
Cerrahi Branşlar Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2018
Cerrah tedavi ettiği hastalığı bilip hastalığın teşhisini koymakla kalamaz; hastanın ameliyatlık olup olmadığına – cerrahiden fayda görüp görmeyeceğine karar verir (endikasyon), hastayı ameliyata en uygun şartlarda hazırlar (acil?, elektif?, beslenme, sıvı tedavisi), uygun ameliyatı seçer, ameliyatı titiz bir biçimde …