AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kac ogrenciye bir belletici?

Editör

Yeni Üye

Kaç öğrenciye bir belletici?​

(Değişik ikinci fıkra: 25.7.2001/24473 RG) Bir günde; 1- Özel eğitim okullarında 50 öğrenciye kadar 2, 50-100 öğrenciye kadar 2, 51 ve daha fazla öğrenci için 3, 2- Diğer okullarda 100 öğrenciye kadar 2, 50-101 ve üzeri öğrenciye kadar 3 belletici görevlendirilmesi esastır.

Pansiyon yüzde 12 leri nerelerde kullanılır?​

Maliye Bakanlığının belirleyeceği saymanlıkta toplanan % 12’ler, Milli Eğitim Bakanlı- ğının uygun göreceği pansiyonların giderlerini karşılamak üzere gönderilir. Gönderilen bu paralar yukarıdaki ayırım yapılmaksızın hesaba alınır.

Belleticilik görevi nasıl alınır?​

Belleticilik görevi nasıl alınır?
Belleticiler, okulda görevli öğretmenlerden, yeterli sayıda öğretmen olmaması halinde aynı yerleşim yerindeki diğer eğitim kurumlarında görevli öğretmenler arasından istekli olanlara öncelik verilerek okul müdürünün teklifi ve milli eğitim müdürünün onayı ile görevlendirilir.

Belleticilik 25 fazla ne demek?​

Belleticilik 25 fazla ne demek?
Yukarıda yer verilen hükümler çerçevesinde; belleticilik görevi nedeniyle ödenen ek ders ücreti için de alanlarında master derecesini almış olan öğretmenlere % 25, alanlarında doktora derecesini almış olan öğretmenlere ise % 40 fazlasıyla ödeme yapılması gerekmektedir.

Pansiyonda kalan öğrenci harçlıkları ne zaman verilir?​

PTTBank ile Bakanlığımız arasında imzalanan yatılı ve burslu öğrencilere yapılan ödemelerin banka kanalıyla yapılmasını içeren protokol gereği 2021 yılı Şubat ayından itibaren yatılı öğrencilerin harçlıklarının banka kanalıyla ödenmesine başlanmıştır.

Pansiyon nöbeti kaç ek ders 2022?​

MADDE 13- (1) Yatılı ve pansiyonlu okullarda öğrencilerin yeme, yatma, dinlenme, eğitim-öğretim ve benzeri hizmetlerinin yürütülmesinde belletici olarak görevlendirilen öğretmenlere her belleticilik görevi için 4 saat ek ders ücreti ödenir.

Belletici öğretmen kaç saat ek ders alır?​

Belletici öğretmen kaç saat ek ders alır?

Belletmenlik kaç puan getirir?​

Belletmenlik kaç puan getirir?
“Yatılı ve/veya pansiyonlu eğitim kurumlarında belletici olarak görevlendirilen kadın öğretmenlerin hizmet puanlarına bu kapsamda fiilen görev yaptıkları her ay için 2, erkek öğretmenlerin hizmet puanlarına ise bu kapsamda fiilen görev yaptıkları her ay için 1 puan eklenir.”
Belletmenlik kac saat ek ders?​
Pansiyon nöbeti kaç ek ders 2021?​
Söz konusu düzenlemeyle, yatılı ve pansiyonlu okullarda belletici olarak görevlendirilen öğretmenlerden 24 saat süreyle nöbet tutanlara ilave olarak 4 saat ek ders ücreti ödenecek; belleticilik görevi karşılığında bir öğretmene bir ayda 64 saate kadar ek ders ücreti ödenebilecek.

Gece nöbeti kaç ek ders?​

Gece nöbeti kaç ek ders?
Yukarıdaki mevzuat hükmündeki;”Bunlardan 24 saat süreyle nöbet tutanlara ilave olarak 2 saat daha ek ders ücreti ödenir.” hükmündeki 2 saat Toplu Sözleşme hükmü ile 4 saate çıkarılmıştır.

Belleticilik görevi, öğrencilerin yemek, konaklama, dinlenme, eğitim-öğretim ve benzeri hizmetlerinin yürütülmesinde görev alan öğretmenler içindir. Belleticilerin görevlendirilmesi ve ek ders ücretleriyle ilgili detaylar mevzuatta belirtilmiştir. Özel eğitim okullarında 50 öğrenciye kadar 2 belletici, 50-100 öğrenciye kadar 2 belletici ve 51 ve daha fazla öğrenci için 3 belletici görevlendirilmesi esastır. Diğer okullarda ise 100 öğrenciye kadar 2 belletici, 50-101 ve üzeri öğrenciye kadar 3 belletici görevlendirilir.

Belleticilik görevi almak isteyen öğretmenler, yeterli sayıda öğretmen olmaması durumunda aynı yerleşim yerindeki diğer eğitim kurumlarında görevli öğretmenler arasından istekli olanlara öncelik verilerek okul müdürünün teklifi ve milli eğitim müdürünün onayı ile görevlendirilir.

Ayrıca belleticilik görevi nedeniyle ödenen ek ders ücreti, alanlarında master derecesini almış olan öğretmenlere %25, alanlarında doktora derecesini almış olan öğretmenlere ise %40 fazlasıyla ödenmelidir. Bu mevzuat hükümleri çerçevesinde belletici öğretmenlere her bir belleticilik görevi için 4 saat ek ders ücreti ödenir.

Gece nöbeti tutan belleticilere ise ilave olarak 2 saat ek ders ücreti ödenmektedir. Ancak yapılan Toplu Sözleşme ile bu süre 4 saate çıkarılmıştır. Bu kapsamda belleticilik görevi karşılığında bir öğretmene bir ayda en fazla 64 saate kadar ek ders ücreti ödenebilmektedir.

Geri