AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kac Frankofon ulke var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Kaç Frankofon ülke var?​

Örgüte 88 devlet ve hükûmet üyedir. Bu üyelerden 54’ü tam üye, 7’si kısmi üye, 27’si gözlemci üyedir. 1970’te kurulan örgüt, égalité, complémentarité, solidarité (eşitlik, bütünleyicilik ve dayanışma) sloganını kullanır.

Frankofon ülke ne demek?​

Batı Afrika ülkelerinin birçoğu, Belçika, İsviçre, Kanada, Yunanistan, Ermenistan, Romanya, Avusturya, Macaristan, Ukrayna gibi birçok ülke bu birliğin üyesidir.

Frankofoni Bayramı Nedir?​

Frankofoni Bayramı Nedir?
İlk olarak 1988 yılında kutlanmaya başlanan Frankofoni Haftası; Fransa, Kanada, Belçika, İsviçre ve pek çok Batı ve Kuzey Afrika ülkesi başta olmak üzere Frankofon, yani Fransızca konuşulan ülke ve bölgelerde her yıl 20 Mart’ın dahil olduğu hafta boyunca kutlanılan bir dil bayramıdır.

Frankofoninin amacı nedir?​

Frankofoninin amacı nedir?
Yeni bir hükümetler arası örgüt olan bu ajansın temel amacı üyelerinin kültürlerini tanıtmak ve yaymak ve aralarındaki kültürel ve teknik iş birliğini artırmaktı.

Frankofon ülkeler hangileri?​

Frankofon oyunları Üyeler arasında Fransa ve Kanada (özellikle Quebec) ile Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki ülkeler yer alır. Kanada ve Belçika gibi Fransızca’nın yalnızca nüfusun bazı kesimleri tarafından konuşulduğu ülkelerde, katılım yalnızca bu bölümlerden sporcularla sınırlıdır.

Frankofoni haftasında neler yapılır?​

Frankofoni Haftasında öğrencilerimiz, bir kez daha Fransızca eğlenceli ve eğitici aktiviteler etrafında buluştu. Okullar arası şiir yarışmasından genel kültür yarışmalarına, “Les Micros d’Or” şarkı yarışmasına kadar her seviye, özellikle sıcak…

Frankofon eğitim ne demek?​

Frankofon eğitim ne demek?
Tüm dünyada çift dilde eğitim veren en başarılı okullara verilen bu ünvan, söz konusu okulların Fransız dili ve kültürü eğitimi alanında özel mükemmel karakterlerinin resmi olarak tanınmasını sağlar. Bu mükemmellik etiketi Dışişleri Bakanlığı tarafından bir danışma kurulunun onayı üzerine verilmektedir.

Frankofon eğitim nedir?​

Frankofon eğitim nedir?
Fransa, Afrika’da ve diğer eğitim kurumu açtıkları başka bölgelerde aynı anlayışlarını sürdürmekteydi. Fransa, Frankofon bölgelerde kurulan eğitim sistemleri içerisinde kültürel olarak kendilerine benzettikleri ve zeki olarak gördüklerini de beyin göçüne tabi tutarak, ayrı bir sömürgeye tabi tutmaktaydı.

Dünyada kaç ülke Rusça konuşuyor?​

Dünyada Rusça konuşulan ülkeler arasında Rusya Federasyonu, Beyaz Rusya, Ukrayna, Bulgaristan, Sırbistan, Kazakistan, Kırgızistan, Osetya, Abhazya, Polonya, Estonya, Litvanya, Türkmenistan, Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan, Tacikistan, Moldova, Romanya, Özbekistan, İsrail, Slovakya, Alaska, Finlandiya yer alır.

Frankofoni günü nedir?​

Frankofoni günü, Frankofoni ülkelerinde ve topluluklarında 20 Mart tarihinde kutlanan bir dil bayramıdır. Bu özel gün, Fransızca konuşulan ülkelerin dil ve kültürlerini kutlamak, Fransızca'nın yaygınlaşmasını desteklemek ve Fransızca konuşan toplulukların bir araya gelmesini sağlamak amacıyla düzenlenmektedir. Frankofoni günü, çeşitli etkinlikler, paneller, konferanslar, konserler, sergiler ve diğer kültürel faaliyetlerle kutlanır. Ayrıca Frankofoni Haftası içerisinde yer alır ve Fransızca'nın küresel önemini vurgular. Bu özel gün, Frankofon ülkelerinde ve diğer Fransızca konuşulan topluluklarda birlik ve dayanışma duygularını pekiştirmeyi amaçlar.

Geri