AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kac cesit polis okulu var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kaç çeşit polis okulu var?​

Bu değişikler neticesinde Polis Akademisi şu eğitim birimlerinden oluşmaktadır: Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM), Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO), Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM), Polis Eğitim Merkezi (PEM) Güvenlik Bilimleri Enstitüsü, Adli Bilimler Enstitüsü.

Polis Okulu nasıl gidilir?​

– Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) ile 2 yıl eğitim, – Polis amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) ile 11 aylık eğitim, Bu kurumlardan herhangi birine eğitim durumunuza bağlı olarak giriş yapabilir; aldığınız eğitimin ardından polislik unvanını elde edebilirsiniz.
Polis çeşitleri nelerdir?
Görev çeşitleri

Polis okulları hangileri?​

Polis Meslek Yüksek Okulu hangi illerde var (2021 Güncel)

2 yıllık PMYO nerelerde var?​

Liseden sonra polis okuluna nasıl gidilir?
Siz de liseden sonra polis olmak istiyorsanız öncelikle TYT’ye gireceksiniz. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) TYT puan türünden en az (260,00) ham taban puan almanız gerekir. Her yıl bu taban puanlar değişmekle birlikte bu ortalamalarda olmaktadır. Taban puanı geçtikten sonra PMYO’ya başvuru yapacaksınız.
Şüphelileri yakalamak ve adliyeye sevk işlemlerini yapma başta olmak üzere mevzuatla belirlenen diğer suç konularında önleyici ve adli görevlerini yapmak. yetki ve sorumluluk alanındaki diğer hizmetleri yapmak, önleyici ve adli görevleri yapmak suretiyle kamu düzenini korumak ve sağlamaktır.
Polis Meslek Yüksek Okulları ise genellikle PMYO diye bilinmektedir. Burada başvuru şartı olarak lise son sınıf olanlar ve 18 yaşını tamamlayan ve 26 yaşından gün almamış olma şartı bulunuyor bundan dolayı bu sınava ön-lisans mezunları ve lisans mezunları da başvurabilir yaş şartını sağladıktan sonra.

Geri