AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kac cesit muhasebe vardir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kaç çeşit muhasebe vardır?​

Muhasebenin, Genel Muhasebe, Maliyet Muhasebesi ve Yönetim Muhasebesi olmak üzere üç ana bölüme ayrıldığını belirtenler de bulunmaktadır.

Muhasebe sistemleri nelerdir?​

Muhasebe sistemleri genellikle yönetim(maliyet) ve finansal muhasebe olarak ikiye ayrılmıştır. Yönetim muhasebesi, firma yöneticilerinin, firmanın esas amaçlarını gerçekleştirebilmek için gerek duyduğu finansal bilgileri üretmek ve raporlamak yükümlülüğünü taşır.
Sayısal bilgileri sağlayan muhasebe nedir?
Tanımdan da anlaşılacağı üzere, yönetim muhasebesinin esas görevi işletme yöneticilerinin karar almalarında gereksinim duydukları bilgilerin (sayısal verilerin) sağlanmasıdır. Yönetim gereksinim duyduğu bu bilgilerin büyük bir kısmını yönetsel organizasyon çerçevesinden alır.
4 yıllık muhasebe bölümü hangi üniversitelerde var?
Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü (4 Yıllık)

Tam otomatik muhasebe sistemleri nelerdir?​

(ii)Tam Otomatik Entegre Sistemler: Bu yazılımlarda genel muhasebe işlemleri ile stok takibi, cari hesaplar, fatura, çek-senet takibi ve bordro işlemleri arasında entegrasyon vardır.

Muhasebe bölümü sayısal mı?​

Muhasebe Bölümü eşit ağırlık (TM) puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.
4 yıllık muhasebe bölümü var mı?
Muhasebe, üniversitelerde Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Muhasebe, 2020 yılı itibariyle 4 farklı seçenekle yalnızca 3 üniversitede bulunmaktadır.

Geri