AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kac cesit kuskonmaz vardir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kaç çeşit kuşkonmaz vardır?​

Kuşkonmaz Avrupa ve Asyaya ait bir sebzedir. MÖ 200 yılında Makedonyalıların bu bitkiyi yetiştirdiği bilinmektedir. Özelikle Akdeniz ve İngiltere kıyılarında doğal olarak yetişmektedir. Türkiyede 12 doğal türü bulunmaktadır.

Kuşkonmaz ismi neden Kuşkonmaz?​

Zambak familyasının bir üyesi olan kuşkonmaz (Asparagus officinalis), Yunanca kelime asparagos ‘ dan gelmektedir, ilk defa MÖ 1000 yıllarında İngilizce yazılarda görülmektedir. “kuşkonmaz pişirir gibi hızlı” eski bir Roma atasözünün anlamı birşeylerin çabucak başarılı bir şekilde tamamlanmasıdır.
Kuşkonmaz nedir nasıl kullanılır?
Kuşkonmaz besleyici ve lezzetlidir, günlük beslenmeye dâhil edilmesi kolaydır. Kaynatma, ızgara, buharlama, kavurma ve sote olmak üzere garnitür, salata, omlet, makarna gibi birçok yemekte kullanılabilir. Filizleri meze olarak tüketilebilir. Bergamotun faydaları nelerdir?

Kuşkonmaz hangi aylarda yenir?​

Mart ayının başlarında hasadına başlanan kuşkonmaz otu, mart ayından itibaren toplanarak nisan, mayıs aylarında pazarlarda, manavlarda ve marketlerde satılır.

Kuşkonmaz en çok nerede yetişir?​

Kuşkonmazın yetiştiği ülkelerden birisi de Türkiye olmaktadır. Ülkemizde ekimine son dönemlerde başlanmıştır. Ancak ekonomik getirisi yüksek olduğundan dolayı devlet çiftçileri bu konuda teşvik etmekte ve gerekli yardımlarda bulunmaktadır. Türkiye’de en çok yetiştirilen iller ise Muğla, Manisa ve Aydın olmaktadır.
Kuşkonmaza neden kuşkonmaz denir?
Zambak familyasının bir üyesi olan kuşkonmaz (Asparagus officinalis), Yunanca kelime asparagos ‘ dan gelmektedir, ilk defa MÖ 1000 yıllarında İngilizce yazılarda görülmektedir. MS 200’lü yılların başlarında, Cato, kuşkonmazı mükemmel yetiştirmesiyle tanıştırmıştır.

Türkiyede 12 doğal türü bulunmaktadır. Kıyılarda yetiştiği için, tuzluluğa dayanıklı olduğu bilinmektedir. Kuşkonmaz, tüm sebzeler arasında en fazla folik asit içerendir.

Kuşkonmaz kaç derece soğuğa dayanır?​

Kökten çıkan sürgünler sarılacak bir dal, bir çubuk bulursa sarmaşık gibi sarılarak yukarı ilerler. Anavatanı güney Afrika’dır. Benzer iklimli ve daha yağışlı, kışın pek soğuk olmayan başka memleketlerde çevreyi istilacı olur. Kışın -7°C derece soğuğa bir hayli yıpranarak dayanır.

1 kilo kuşkonmaz ne kadar?​

TIMWEL DONDURULMUŞ YEŞİL KUŞKONMAZ 1 KG
Kuşkonmaz bitkisinin diğer adı nedir?
Asparagus officinalis olarak da bilinen kuşkonmaz çiçekli bir bitki türüdür. Ayrıca halk arasında serçe otu olarak da bilinir.

1 dönümden kaç kilo kuşkonmaz çıkar?​

İlk hasatta dekarda 500-600 kg civarında ürün alabiliyor. Tarla tam verime geldiği zaman 1 ton üzeri, hatta 1 ton 200 kg civarında ürün almak mümkün oluyormuş.

Kuşkonmaz su ister mi?​

*Kuşkonmaz bitkisi bulunduğu ortamda başka cisimlerle temasta bulunmamalıdır. Sulamada en önemli unsurlar; -Kış aylarında bitki aşırı soğuktan korunarak susuz bırakılmamasına dikkat edilmelidir. -Yaz aylarında ise bitkinin suya olan ihtiyacını tamamen gidermek için günde en az iki kere sulanmalıdır.
Kuşkonmaz kaç günde yetişir?
Kuşkonmaz tohumunun çimlenme süresi normal şartlar altında 15, kötü şartlarda ise 30 gün kadardır. Çimlenme için ideal sıcaklık 20-30 °C arasıdır. Sebze tohumları, en geç çimlenen tohumlar arasında yer alır. Tohumların çimleri 3-6 yıl muhafaza edilebilir.

Kuşkonmaz nasıl bir tadı var?​

Aromatik ve baharatsı bir tadı vardır. Beyaz kuşkonmaz sert, sulu, dolgun gövdeli olur ve acılığı daha belirgindir.
 
Geri
Üst