AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kac cesit guvenlik testi yontemi vardir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kaç çeşit güvenlik testi yöntemi vardır?​

Whitebox, blackbox, graybox olmak üzere genel kabul görmüş üç çeşit sızma testi vardır. Sızma testleri (Pentest) ve zayıflık tarama (Vulnerability Assessment) birbirine benzeyen fakat farklı kavramlardır.

Güvenlik testleri nelerdir?​

Güvenlik Testleri, yazılım sistemlerinin kötü niyetli kullanımı sebebiyle oluşabilecek sorunların önceden tespiti amacıyla gerçekleştirilen test çeşididir. Özellikle dijitalleşme ile önem ve önceliği her geçen gün artan güvenlik testleri, birçok sektör için gerçekleştirilmesi zorunlu hale gelmiştir.
Sızma testi neden yapılır?​
Sızma testi, bir kuruluşun güvenlik açıklarını belirlemek için sistematik olarak gerçekleştirilen bir çalışmadır. Tüm bunların genel amacı test edilen sistemin güvenlik açıklarını bulmaktır. …

Sızma testi aşamaları nelerdir?​

Sızma testi aşamaları nelerdir?
Sızma Testi Aşamaları Nelerdir?
- Kapsam Belirlenmesi. Müşteri, testin yapılmasını istediği hedefi/kapsamı belirler.
- Bilgi Toplama.
- Güvenlik Açığı Tespiti.
- Bilgilerin Analizi ve Planlama.
- Sömürü Aşaması
- Yetki Yükseltme/Sömürü Sonrası Aşama.
- Temizlik.
- Raporlama.
Sızma Testleri (Penetrasyon Testleri) Hizmeti. Whitebox, blackbox, graybox olmak üzere genel kabul görmüş üç çeşit sızma testi vardır. Sızma testleri (Pentest) ve zayıflık tarama (Vulnerability Assessment) birbirine benzeyen fakat farklı kavramlardır.

Pentest White Box Nedir?​

Pentest White Box Nedir?
White Box Pentest: Bu testte penetrasyon testi uzmanına firmadaki çalışan sistemler hakkında tam bilgi verilir. Burada amaç firmada çalışan kişilerin ya da sızmayı gerçekleştirmiş ve sistemde bir süre beklemede kalıp yapıyı kavrayan saldırganın, firmaya verebileceği zararı tespit edebilmektir.

Sızma testi hizmeti nedir?​

Sızma Testi (Pentest, Penetrasyon Testi ya da Ethical Hacking olarak da anılır), siber korsanların uyguladıkları teknikler ve araçları kullanarak bilgi ve iletişim teknolojilerimiz üzerindeki zayıflıkları tespit etmeyi amaçlayan bir siber güvenlik test faaliyetidir.

Web Application Pentesting nedir?​

Pentest (Sızma Testi) hedeflenen sistemlere ve verilere yetkisiz erişim sağlamayı hedefleyen bir siber saldırı simülasyonudur.
Black Box pentest nedir?​
1-) BlackBox Pentest (Siyah Kutu Penetrasyon Testi); Siyah kutu penetrasyon testi saldırı yapılacak network hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadan yapılan saldırı türüdür. Hiçbir bilgi sahibi olmadan dışarıdan network e ulaşmaya çalışan saldırganın verebileceği zararın boyutlarının algılanması sağlanır.
Sızma testinin amacı, kötü niyetli bir aktör tarafından sömürülebilecek güvenlik açıklarını bulmak ve bu güvenlik açıklarını müşteriye önerilen azaltma stratejileri ile birlikte sunmak üzerine yapılan sözleşme çeşidine göre değişiklik göstermektedir. Sızma testleri güvenlik denetimlerinin bir parçasıdır.

Sızma belirleme nasıl gerçekleşir?​

Sızma belirleme nasıl gerçekleşir?
3. Temel Sızma Belirleme
- Geniş çeşitlilikte sızmaları tespit etmek. İçeriden veya dışarıdan gelebilecek sızmaları belirlemek.
- Zaman ayarlamalı sızma belirlemek.
- Yapılan çözümlemeyi en kolay anlaşılabilecek şekilde sunmak.
- Kusursuz bilgi vermek.

Sürekli penetrasyon testi nedir?​

Sürekli penetrasyon testi nedir?
Pentest – Penetrasyon Testi, kötü amaçlı bir saldırganın içeriden ya da dışarıdan sistemlere verebileceği zararı önceden görebilmek ve zayıflıklar için tedbir alabilmek amaçlı planlanmış bir saldırı simülasyonudur.
 
Güvenlik testleri, bilgi sistemlerinin kötü niyetli kullanımının önlenmesi amacıyla gerçekleştirilen testlerdir. Dijitalleşme ile birlikte önemi artan güvenlik testleri, birçok sektör için zorunlu hale gelmiştir. Özellikle sızma testleri, bir kuruluşun güvenlik açıklarını tespit etmek için sistemli bir şekilde gerçekleştirilen çalışmalardır. Bu testlerin genel amacı, test edilen sistemdeki güvenlik açıklarını bulmaktır.

Sızma testi aşamaları şunlardır:
1. Kapsam belirlenmesi: Müşteri, testin yapılmasını istediği hedefi veya kapsamı belirler.
2. Bilgi toplama.
3. Güvenlik açığı tespiti.
4. Bilgilerin analizi ve planlama.
5. Sömürü aşaması.
6. Yetki yükseltme/sömürü sonrası aşama.
7. Temizlik.
8. Raporlama.

Pentest White Box ise penetrasyon testi uzmanına, test edilen firmanın içerisindeki çalışan sistemler hakkında detaylı bilgi verildiği bir test türüdür. Buradaki amaç, firmanın çalışanları veya potansiyel bir saldırganın firma sistemlerine verebileceği zararları tespit etmektir.

Sızma testi (Pentest veya Penetrasyon Testi), siber korsanların kullandığı teknikler ve araçlarla bilgi ve iletişim teknolojilerindeki zayıflıkları tespit etmeyi amaçlayan bir siber güvenlik test faaliyetidir. Bu testler, sistemlerin güvenliğini sağlamak için önemli bir bileşendir.

Web uygulaması pentest, hedeflenen web sistemlerine yetkisiz erişim sağlamayı hedefleyen bir siber saldırı simülasyonudur. Black Box Pentest ise saldırı yapılacak network hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadan yapılan saldırı türüdür. Bu tür testler, networkteki zayıflıkları tespit etmeye ve uygun önlemleri almayı sağlamaya odaklanır.

Sürekli penetrasyon testi ise kötü niyetli saldırıları önlemek amacıyla düzenli aralıklarla planlanan ve gerçekleştirilen bir siber güvenlik testidir. Bu testler, sistemin güvenliğini sürekli olarak değerlendirmeyi ve zayıflıklara karşı tedbir almaya olanak tanır.
 
Geri
Üst