AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kac cesit gardenya vardir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kaç çeşit gardenya vardır?​

Rubiaceae (Kökboyasıgiller) familyasından olan Gardenia cinsinin 142 türü var.

Gardenya ne zaman açar?​

Gardenya çiçeklerinin genel olarak sonbahar ve ilkbaharda açtığını belirmek mümkün. Fakat bunun dışında çiçeğe uygun bir sıcaklık olması durumunda yaz mevsiminde de çiçek açabilir. Kış mevsiminde çiçeğin yer aldığı mekan minimum 15 derece olmalı.
Gardenya neden çiçek açmıyor?
Gardenya çiçeğiniz açmıyor ise yapmanız gereken bulunduğu ortamı kontrol etmektir. Çiçek açması için devamlı sıcaklık değişimi olmayan bir yerde ve bol aydınlık alması gerekmektedir. Suyunu düzenli günü şaşırtmadan verirseniz bitkiniz kısa sürede açacaktır.
Gardenya ne zaman ve nasıl budanır?
Gardenya nasıl budanır Gardenya saksı çiçeği dallarının üzerindeki çiçekler solup geçtikten sonra bitkimizin bir daha çiçek açması için solan yaprakları kesilerek budanmalı ve kesilen bölgenin içine hava akımının girmesine engel olmak için, üzeri kapatılmalıdır.

Gardenya çiçeği neden sararır?​

Eğer kışın sulamayı azaltmaz veya gereğinden fazla su verirseniz, toprağın çok nemli kalması gardenya yapraklarına zarar verecektir. Aynı şekilde toprak fazla kuru kalmışsa da bitkinizin yaprakları sararmaya ve dökülmeye başlar.

Gardenya hangi familyadan?​

Gardenia jasminoides çok gösterişli bir bitkidir. 60 kadar türü vardır. Bu türler kök boyasıgiller familyasında sınıflandırılır.
Gardenya tomurcuğu ne zaman çiçek açar?
Gardenya genellikle ilkbaharda ve sonbaharda açar ancak uygun sıcaklık var ise yazın da çiçeklenmektedir. Kış aylarında ise bulunduğu ortam en az 15 derece olmalıdır.
Gardenya çiçeği hangi toprağı sever?
Gardenya çiçeği asidik özellikte topraklarda yaşamayı sever. Besin açısından zengin toprakları sever. Turbo yosunu veya gübre gibi bol miktarda organik maddeyi toprak karışımına ekleyebilirsiniz. Bol humuslu toprak, kuvars kumu, ponza taşı karışımında sağlıklı gelişim gösterebilir.
 
Geri
Üst