Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kac cesit akasya agaci vardir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.241
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kaç çeşit akasya ağacı vardır?​

Akasya, baklagiller familyasından Acacica cinsini oluşturan genellikle hep yeşil yapraklı ve dikenli ağaç ya da ağaççıkların ortak adı. Başta Avustralya olmak üzere (300 tür) sıcak ılıman ve yarı tropikal bölgelerde kendiliğinden yetişen 600 türü içerir.

Akasya nasıl üretilir?​

Akasya ağaçlarının dikimi için iki yöntem uygulanır. Bunlardan birincisi tohumla çoğaltma, diğeri de çelik aşı ile çoğaltmadır. Tohumla çoğaltmada tohumdan fidan elde edilir ve derince kazılan ve gübre karıştırılan bir çukura fidan dikilir. Dikim işleminden sonra can suyu verilir.

Akasya nerede bulunur?​

Akasya nerede bulunur?
Genellikle ağaç, zaman zaman ağaççık ya da çalı halinde olan akasyaya tropik ve subtropik bölgelerde, özellikle Avustralya, Amerika, Güney Afrika ve benzeri yerlerde rastlanır; bu bölgelerde yetişen 500 kadar türü olduğu bilinir.

Akasya ağacı ne zaman tohum verir?​

Akasya ağacı ne zaman tohum verir?
Tohumlar genellikle sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde açık arazilerde yapılır. İlkbahar aylarında ekilen tohumlar 4 derecede 2 ya da 3 ay soğuk katlanma yapıldıktan sonra ekilmelidir. Ekilme işlemi yapılmadan bir gün önce tohum ıslatılırsa çimlenme oranı artmaktadır.

Akasya tohumu ne zaman toplanır?​

tohumlar ekimden önce 5 dakika 90°C sıcaklıktaki suda ve sonrasında 3 gün suda bekletildikten sonra sonbahar ve kış döneminde ekilir. Bahar ekimlerinde ekim öncesi 30 gün süreyle soğuk katlama uygulanır. sonhabarda olgunlaştıktan sonra kesilerek toplanır.

Akasya şehir mi ülke mi?​

Akasya, Antakya
Akasya
Ülke | Türkiye
İl | Hatay
İlçe | Antakya
Coğrafi bölge | Akdeniz Bölgesi
Akasya ağaçları ılıman iklimlerde kolay yetişen bir bitkidir. Ancak soğuğa ve kuraklığa dayanıklı olduğu için birçok bölgede yetişir. 600’den fazla çeşidi vardır.

Akasya ağacı kaç günde bir sulanır?​

Akasya ağacı kaç günde bir sulanır?
Akasya ağaçları da diğer ağaçlar gibi suya ihtiyaç duyarlar. Fakat kuraklığa ve soğuğa dayanıklı olan bu ağaçların çok fazla sulanmasına ihtiyaç yoktur.

Akasya ağacına hangi ağaç aşı yapılır?​

Akasya ağacına hangi ağaç aşı yapılır?
Örneğin yumuşak çekirdekli meyve türleri elma, armut veya portakal üzerine turunç, dut üzerine beyaz dut gibi aşılamalar yapabiliriz.

Akasya ağacı dikenli mi?​

Sizlere akasya ağacı hakkında bilgileri derledik. Baklagiller familyasından olan akasya ağacı yeşil yapraklı bir ağaçtır. Dikenli ağaç ya da ağaççık cinslerine verilen addır.

Top akasya ağacı yaprak döker mı?​

Kışın yaprak döker. Bahçe, ev, ofis, iş yeri,balkon ve kış bahçelerine dikilir. 15 m civarı. Dibi kurudukça normal bir şekilde sulanması gerekir.

Akasya ağacı sudan etkilenir mi?​

Akasya ağacı sudan etkilenir mi?
Aşırı sıcak ve soğuktan etkilenmese de su ve rutubetten korumak şart. Aşırı rutubet küf yapıyor.

Akasya ağacı kaç metre olur?​

Akasya ağacı kaç metre olur?
9 metre kadar boylanabilen ağaç, ağaççık ya da çalı durumunda bulunur. Sürgünleri tüysüz olup köşelidir. Yaprakları 15 cm. kadar uzunlukta, dar mızrak biçiminde, yassıca yaprak sapı görünüşünde, sert, derimsi olup sarımtırak yeşil renktedir.

Akasya ağacı bahçeye dikilir mi?​

Genellikle kıyı ve yol kenarlarında kullanılan akasya ağaçları toprağa azot verebilme özelliklerinden dolayı kirli havaya dayanıklıdırlar. Akasya ağacının iyi bir şekilde büyümesini ve yeşermesini istiyorsak organik madde bakımından zengin toprağı olan bölgelerde ekmek gerekir.

Akasya ağacına hangi meyve aşılanır?​

Hangi ağaca aşılanır?​

Hangi ağaca aşılanır?
Hangi Tür Ağaca Hangi Tür Aşılanabilir?
- Eriğe : Şeftali, kayısı, badem, kiraz aşılayabilirsiniz.
- Elmaya : Armut aşılayabilirsiniz.
- Zerdaliye : Kayısı, şeftali, erik aşılayabilirsiniz.
- Vişneye : Kiraz aşılayabilirsiniz.
- Ahlata : Armut, muşmula, ayva aşılayabilirsiniz.
 
Akasya ağaçları genel olarak baklagiller familyasından olup Acacica cinsini oluşturan yeşil yapraklı ve dikenli ağaç ya da ağaççıklardır. Sıcak ılıman ve yarı tropikal bölgelerde kendiliğinden yetişen 600'den fazla türü bulunmaktadır. Akasya ağaçları genellikle Avustralya, Amerika, Güney Afrika gibi bölgelerde rastlanmaktadır.

Akasya ağaçları iki yöntemle üretilebilir: tohumla çoğaltma ve çelik aşı ile çoğaltma. Tohumla çoğaltma yönteminde fidanlar tohumlardan elde edilerek dikilir ve sulanır. Çelik aşı yönteminde ise bitkinin belirli bir kısmı alınarak başka bir bitkiye aşılanır.

Akasya ağacı genellikle sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde tohum verir. Tohumlar genellikle sonbahar ve kış döneminde toplanır ve ekilirler. İlkbahar ekimlerinde ise tohumlar öncelikle soğuk katlama işleminden geçirilir.

Akasya ağaçları sulama ihtiyacı olan bitkilerdir, ancak kuraklığa ve soğuğa karşı dirençlidirler. Bu nedenle fazla sulanmamaları önemlidir. Akasya ağaçları genellikle ılıman iklimlerde yetişir ve 9 metreye kadar boylanabilirler.

Akasya ağacı şehirlerde ve bahçelerde de dikilebilir. Akasya ağaçları kirli havaya dayanıklı olmaları nedeniyle kıyı ve yol kenarlarında tercih edilir. İyi büyümeleri ve yeşermeleri için organik madde bakımından zengin topraklarda yetiştirilmeleri önerilir.

Akasya ağacı su ve rutubetten etkilenebilir, bu nedenle aşırı sulamaktan kaçınılmalı ve aşırı rutubete maruz bırakılmamalıdır.

Akasya ağaçları dikenli olabilir ve yapraklarını kış aylarında dökebilirler. Ayrıca akasya ağaçlarına çelik aşı ile diğer meyve ağaçları da aşılanabilir.
 
Geri
Üst