AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kac bin sinif ogretmeni acigi var?

Editör

Yeni Üye

Kaç bin sınıf öğretmeni açığı var?​

Türk Eğitim Sen’in hazırladığı rapora göre Türkiye’de 2020-21 eğitim öğretim yılında öğretmen açığı 109 bin 616, ücretli öğretmen sayısı ise 69 bin 326 olarak tespit edildi. Ücretli öğretmen sayısında rekor İstanbul’da. Geçen yıl sayı 20 bin 902 ücretli öğretmenin çalıştığı İstanbul’da bu yıl sayı 21 bin 375 oldu.

Kaç bin öğretmen ihtiyacı var?​

Kaç bin öğretmen ihtiyacı var?
Branşlara göre ortaya çıkan öğretmen ihtiyacında İngilizce Öğretmenliği alanında 7 bin 83 ihtiyaç, Özel Eğitim Öğretmenliği branşında 22 bin 427 ihtiyaç ve Sınıf Öğretmenliği branşında 8 bin 854, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branşında ise 11 bin 126 ihtiyaç dikkat çekiyor.

Açıkta kaç öğretmen var?​

Atama bekleyen öğretmen sayısı ise; 500 bin 41. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, dün (18 Ocak) İstanbul’da öğretmen atamalarıyla ilgili açıklama yaptı. Özer, “31 Ocak’ta yapılacak 15 bin öğretmen atamasının yüzde 50’si, yani 7 bin 500 öğretmeni inşallah İstanbul’a vereceğiz” dedi.

Ne kadar atanamayan öğretmen var?​

Ne kadar atanamayan öğretmen var?
MEB-2021 öğretmen atamaları ne zaman? Atama bekleyen öğretmenler öğretmen atamaları için MEB’in duyuruya çıkmasını bekliyor. Atanamayan öğretmenlerin sayısı 55 ülkenin toplam nüfusunu geride bıraktı! Resmi rakamlara göre Türkiye’de 150 bin öğretmen açığı bulunurken, 460 bin ise atanamayan öğretmen var.
Okul öncesi öğretmen açığı ne kadar?​
İleriki dönemlerde bu iki branşında öğretmen açığının 10 binin üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. -Okul öncesi branşı da öğretmen açığı artacak olan bir diğer branş. Son yapılan öğretmen atamaları sonrası 4 bin civarı ihtiyacı bulunan branşta; ileriki dönemde öğretmen ihtiyacının 8 binlere çıkacağı düşünülüyor.

Sınıf öğretmenliği mezunu kaç kişi var?​

Sınıf öğretmenliği mezunu kaç kişi var?
Sınıf Öğretmenliği mezun sayısı 20.747’dir. 2019 YKS ve ÖSYM verileridir. Atama sayısı ise MEB’e yapılan atamalardır. Haziran 2020’de yapılacak atama dahil değildir.

Öğretmenlik branşları nelerdir?​

KPSS Öğretmenlik ve ÖABT Sınavı Nedir?
- Türkçe Öğretmenliği.
- İlköğretim Matematik Öğretmenliği.
- Fen Bilimleri / Fen ve Teknoloji Öğretmenliği.
- Sosyal Bilgiler.
- Türk Dili ve Edebiyatı
- Tarih.
- Coğrafya.
- Matematik (Lise)

Türkiye’de öğretmen açığı ne kadar?​

Türkiye’de öğretmen açığı ne kadar?
Sayıştay’ın raporuna göre, öğretmen açığı 138 bin 393 oldu. Buna rağmen MEB, 2016’dan bu yana hiçbir yıl 50 binin üzerinde atama gerçekleştirmedi. Sayıştay’ın MEB’e yönelik denetim raporuna göre 28 bin 172’si İstanbul’da olmak üzere toplam öğretmen ihtiyacı 138 bin 393 olarak kaydedildi.

1 yılda kaç öğretmen mezun oluyor?​

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmen atamalarına sayının artırılması taleplerine ilişkin, “Her yıl 40 bin kişi mezun oluyor, ortalama 15 bin kişi emekli oluyor. Bunun bir döngüsü var.

Atama bekleyen kaç beden eğitimi öğretmeni var?​

Atama bekleyen kaç beden eğitimi öğretmeni var?
Beden eğitimi atama kontenjan sayısı (tahmini) Tahmin olarak yapılan değerlendirmede Beden Eğitimi Beden Eğitimi öğretmenliği atamasının 600-700 rasında olacağı tahmin ediliyor.
Okul öncesi 10 bin atama olacak mı?​
Milli Eğitim Bakanlığı en son 2009 yılında 10 bin sözleşmeli okul öncesi ataması gerçekleştirmişti. 2022 yılında da yine 2021 KPSS puanıyla 10 bin yeni okul öncesi sözleşmeli öğretmen alımı yapılacak.

Atanamayan kaç sınıf öğretmeni var?​

Atanamayan kaç sınıf öğretmeni var?
ATAMA BEKLEYEN SINIF ÖĞRETMENLERİ; Bu yüzden bu zamana kadar atanamayan sınıf öğretmeni sayısı yaklaşık olarak 430 bin civarında olmaktadır.

Sınıf öğretmenliği atama kaç kişi?​

Sınıf Öğretmenliği Atama Taban Puanları (SON 5 YIL)
Alan Adı | Atama Yılı | Atama Sayısı
Sınıf Öğretmenliği | 2019 AĞUSTOS | 2.011
Sınıf Öğretmenliği | 2019 ŞUBAT | 3.047
Sınıf Öğretmenliği | 2018 TEMMUZ | 3806
Sınıf Öğretmenliği | 2017 TEMMUZ | 3570

Türkiye'de öğretmen açığına dair veriler oldukça dikkat çekici. 2020-21 eğitim öğretim yılında öğretmen açığının 109 bin 616 olduğu ortaya çıkmış. Ücretli öğretmen sayısının ise 69 bin 326 olduğu belirtilmiş. Ücretli öğretmen sayısında rekorun İstanbul'da olduğu ve geçen yıla göre artış gösterdiği ifade edilmiş.

Branşlara göre öğretmen ihtiyacında İngilizce Öğretmenliği alanında 7 bin 83, Özel Eğitim Öğretmenliği branşında 22 bin 427, Sınıf Öğretmenliği branşında 8 bin 854 ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branşında ise 11 bin 126 ihtiyaç olduğu vurgulanmış. Atama bekleyen öğretmen sayısının ise 500 bin 41 olduğu belirtilmiş.

Milli Eğitim Bakanının yaptığı açıklamaya göre, 31 Ocak'ta yapılacak 15 bin öğretmen atamasının yüzde 50'sinin, yani 7 bin 500 öğretmenin İstanbul'a verileceği ifade edilmiş. Atanamayan öğretmen sayısının 460 bin olduğu ve Türkiye'de 150 bin öğretmen açığı bulunduğu belirtilmiş.

Sınıf Öğretmenliği mezun sayısının 20.747 olduğu aktarılmış ve öğretmenlik branşlarının Türkçe Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Fen Bilimleri / Fen ve Teknoloji Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise) olduğu paylaşılmış.

Sayıştay'ın raporuna göre, Türkiye'de öğretmen açığının 138 bin 393 olduğu ancak MEB'in bu açığı karşılamak için yeterli atama yapmadığı bilgisi verilmiş. Her yıl ortalama 40 bin öğretmen mezun olurken, ortalama 15 bin öğretmenin emekli olduğu ifade edilmiş.

ATAMA BEKLEYEN SINIF ÖĞRETMENLERİ bilgilerine göre, atanamayan sınıf öğretmeni sayısının yaklaşık olarak 430 bin civarında olduğu aktarılmış. Son 5 yılda Sınıf Öğretmenliği alanında yapılan atama sayıları da paylaşılmış.

Özetle, Türkiye'de öğretmen açığının ciddi boyutlarda olduğu ve atama bekleyen öğretmen sayısının oldukça yüksek olduğu görülmektedir.

Geri