AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kaburga zedelenmesi neden olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kaburga zedelenmesi neden olur?​

Kaburgalarımız trafik kazaları ve yüksekten düşmeye bağlı olarak kırılabildiği gibi basit düşme, çarpma, künt yaralanma gibi nedenlerle de zedelenebilmektedir. Sadece dış etkenlerle değil ileri yaşlarda kemik erimesi olan hastalarda şiddetli öksürüğe bağlı olarak da kaburga kırığı oluşmaktadır.

Kostokondrit neden olur?​

Kostokondrit göğse darbe veya yaralanmadan veya özellikle şiddetli öksürükten kaynaklanabilir. Fazla öksürüğe neden olan bir hastalık. Araba veya düşmeden kaynaklı kör etki gibi göğüs travması Ağır kaldırma ve yorucu egzersiz gibi fiziksel gerilme.
Karaciğer, ciddi düzeyde zarar görmezse sorun da yaratmayan bir organdır. Ağrı ileten sinir uçları bulunmadığından, karaciğer hastalarında ağrı da pek olmaz. Nadiren iltihap, apse veya sıvı birikimi nedeniyle birdenbire büyüdüğünde sağ kaburga yayı altında “gerilme ağrıları” yaşanabilir.
Kostokondrit nasıl anlaşılır?
Kostokondrit, göğsün ön tarafında hissedilen bir ağrıya neden olur. Tipik olarak keskindir, saplanma hissi verir ve bazen ciddi olabilir. Ağrı hareketle, efor sarfederken ve derin nefes alırken artar. Etkilenen bölgeye baskı uygulanırsa keskin bir acıya neden olur.
Kostokondrit nasıl teşhis edilir?
Kaburgaların birleşme yerinde, şişme ile birlikte ya da şişme olmadan oluşan hassasiyet ana belirtidir, ancak, herhangi bir kalp ya da akciğer hastalığı olmadığından emin olmak için göğüs röntgeni, elektrokardiyogram ve kan testleri gerekebilir. Uygun dinlenmeyle, belirtiler zaman içinde ortadan kaybolabilir.

Kimdir kaburga kırığı ve kaburgası kırığı?​

Kaburga kırığı ve kaburga çatlağı kaburgadaki bir ya da daha fazla kemikteki çatlak veya kırığa denir. Kaburgalarınız, üst vücudunuzu saran göğsünüzdeki yuvarlak ve yassı kemiklerdir. Bunlar göğüs kemiğinizle omurganızı birbirine bağlar. Kaburganız, göğsünüzden sırtınıza kadar uzanan kemiklerdir. Bütün bu kemikler göğüs kafesinizi oluştururlar.

Ne kadar uzun kaburga kırıkları için iyileşme süresi?​

Morarmış kaburga kemikler için iyileşme süresi ortalama olarak 5- 6 hafta iken, kaburga kırıkları için iyileşme süresi çok daha uzun olabilir. İyileşme süresi hastanın genel sağlığına bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
Kaburga kırığı oldukça ağrılı bir durumdur ve aynı zamanda diğer iç organlar için de risk teşkil etmektedir. Kırık veya çatlak kaburga nın belirtileri hasarın şiddetine bağlı olarak değişir. Yaygın bazı belirtiler şunlardır: Kaburganızın kırık veya çatlak olduğu noktalara değdiğinizde, çok ağrı verecektir.
Bu yüzden ön kaburga kemiklerinde kırıklık meydana gelmektedir.?
Eğer ki kişilerin ön kaburga kemiklerinde kırık olması sonucunda yatış pozsiyonu her zaman için sırt üstü olmalıdır. Bu sayede kemik iyileşme süresi de hızlanacaktır. Özellikle de kişilerin yatarken diz kapağının altına gelecek şekilde bir destek almaları da çok önemli olmaktadır.
 
Geri
Üst