AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kaburga kemigi neden siser?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kaburga kemiği neden şişer?​

Bu nedenler; kas spazmı, kaburgada olan kırıklar, göğüste yaralanmalar, akciğer iltihabı olması, kemik hastalıkları, kaburgadaki kıkırdaklarda oluşan şişlik ya da iltihaplanmalar olarak sıralanabilir. Göğüs bölgesine alınan darbeler sonucunda da meydana gelebilir.

Kaburgada şişlik için hangi doktora gidilir?​

Darbe kaynaklı bir kaburga ağrınız varsa hastanelerin Ortopedi ve Nöroloji kliniğine başvurmanız faydalı olabilir. Ancak ağrının nedenini bilmiyorsanız yine hastanelerin dahiliye polikiniklerine başvurmanız gerekir. Gerektiğinde dahiliye doktoru durumunuza göre sizi başka bir bölüme yönlendirecektir.
Kaburga kemiği çatlağı nasıl anlaşılır?
Kaburga kırıklarının en kolay anlaşılma yöntemi ise o bölgedeki ağrıdır. Hasta gerçekten nefes alıp verirken zorluk çeker, çoğu zaman eliyle kırılan kaburgasına baskı yaparak hareketlerini azaltmaya çalışır. Bu şekilde göğüs kafesi açılıp kapandıkça kırık uçları hareket eder, birbirine sürtünür ağrı yapar.

Kaburga kemiği büyümesi ne demek?​

Kaburgaları göğüs kemiğine bağlayan kıkırdak dokunun aşırı büyümesi göğüs kemiğinin içe çökmesine yol açmaktadır. Hayati bir sorun olmasa da kalp ve akciğerlere bası yapabilir, nefes darlığı ve göğüs ağrısına yol açabilir. Pektus ekskavatumlu hastaların %21’inde skolyoz da olduğu görülmüştür.

Sol kaburga altında şişlik neden olur?​

Sol kaburga altında şişliğin oluşmasının temel sebebi o bölgeye bir darbe alınmış olmasıdır. Biraz sabretmek gereklidir çünkü kısa sürede geçecektir. Ancak nadir de olsa ciddi bir hastalık belirtisi olabilir. Bundan dolayı bir Göğüs Cerrahisine tedaviye gitmek gereklidir.
Çatlak olduğunu nasıl anlarız?
Çatlak olan kemikte, hasarın oluştuğu anda bir şişlik meydana gelmez fakat ilerleyen saatlerde şişlik kendisini gösterir. Çatlağın meydana geldiği bölgede darbe izi oluşur. Yavaş yavaş başlayan ağrı şiddetini artırarak bölgede uyuşma hissinin oluşmasına neden olur.
 
Geri
Üst