AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kabuklu Sebze ve Kuruyemişleri Daha Kolay Soymak İcin

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Sebzelerin kabukları nasıl kolay soyulur
yiyeceklerin kolay soyulması
Daha Kolay Soymak İcin


Mutfakta sıklıkla kullanılan sebze ve kuruyemişlerin kabuklarını daha kolay soymak icin:

Patlıcan: Salata ya da beğendi yapmak icin kozlediğiniz patlıcanların kabuklarını cok ince akan bir musluk altında rahatca soyabilirsiniz

Sarmısak: İşte size şef aşcıların yontemi: Sarmısağı dişlerine ayırın Duz bir zeminde, bıcağın yassı tarafıyla ustlerine bastırın Kolayca soyunduğunu goreceksiniz

Soğan: Yemeklerin temel malzemesi soğan soyarken gozlerinizi yaşarmasını onlemek icin akan bir musluğun yanında soymayı deneyin

Badem ici: Tatlı ve pastaların vazgecilmezi bademlerin kabuklarını rahat soyabilmek icin ya bir gece suda bekletin ya da 5 dakika sureyle sıcak suda kaynatın

Domates: Domatesi bıcakla soymak hem uzun surer, hem de istediğiniz incelikte soyulmazlar Domatesleri sıcak suda 12 dakika tutarsanız kabukları rahatca soyulur

Taze patates: Taze patateslerin kabuklarını incecik ve kolayca soymanın pratik yolu ince bir bulaşık teli ile ovalamak Telin daha once kullanılmamış olmasına dikkat edin

alıntı
 
Geri
Üst