AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kabuklu portakal receli nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kabuklu portakal reçeli nasıl yapılır?​

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Portakalların kabuklarını doğrayın.
- Portakal kabuklarını 3 kez duru suyun altında iyice yıkayın ve tercihen geceden suyun içinde bırakın.
- Kabukları kaynayan su dolu bir tencereye koyun ve 7-8 dakika haşlayın.
- Ardından kabukları soğumaya bırakın.
- Bu esnada şerbeti hazırlayın.

Kabuksuz portakal reçeli nasıl yapılır?​

Kabuksuz portakal reçeli nasıl yapılır?
Portakal kaynayınca sulanıyor. Ama ben sulu seviyorum derseniz sıvı miktarını çoğaltabilirsiniz. Tencere kaynamaya başlayınca tahta kepçeyle biraz karıştırılır. önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte kaynatılır. Kıvam alınca limon tuzu atılır ve 8-10 dk daha kaynatılır.

Orjinal Portakal reçeli nasıl yapılır?​

Tencereye bolca su ekleyin ve 15 dakika kadar kaynatın. Kaynayan portakal kabuklarının suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Tencerede şeker, 2 su bardağı su, 1 su bardağı portakal suyunu karıştırarak kaynatın. Portakalları atın ve orta ateşte koyu bir şurup kıvamı alıncaya kadar (yaklaşık 50 dakika) kaynatmaya devam edin.

Keke portakal suyu konur mu?​

Keke portakal suyu konur mu?
Portakallı kek yapmak için 1,5 su bardağı toz şekerle 3 adet yumurta çırpılır. Yarım su bardağı ay çiçek yağı, 1 su bardağı süt eklenerek çırpılır daha sonra taze sıkılmış 1 su bardağı portakal suyu katılır ve 3 su bardağı un azar azar ilave edilirken 1 paket kabartma tozu da eklenir.

Portakal kabuğundan atıştırmalık nasıl yapılır?​

suyu kalmayan kabukları yağlı kağıt serili tepsiye yayın ve 20 dakika fırında 180 derecede kurutun. Fırından çıkardığınız kabukları toz şekere bulayıp bir tepsiye alın. Bir iki saatte buzdolabında bekletin. Ağzı hava almayan kavanozda en az iki hafta muhafaza edebilirsiniz.

Portakal reçeline ne kadar şeker konur?​

Portakal reçeline ne kadar şeker konur?
Portakal Reçeli Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- 10 adet portakal.
- 5 su bardağı toz şeker.
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı limon tuzu.
- Yarım limon suyu.
 
Kabuklu portakal reçeli yapımı oldukça keyifli bir süreçtir. İşte adım adım portakal kabuğu reçeli yapımı:

1. İlk olarak portakal kabuklarını doğrayın ve 3 kez duru suyun altında iyice yıkayın. Mümkünse kabukları bir gece suyun içinde bekletin.
2. Ardından kabukları kaynayan su dolu bir tencereye koyun ve 7-8 dakika haşlayın. Daha sonra kabukları süzerek soğumaya bırakın.
3. Bu esnada reçelin şerbetini hazırlayın. Şeker ve suyu tencerede karıştırarak kaynatın.
4. Haşlanmış portakal kabuklarını bu şerbete ekleyerek orta ateşte koyu bir şurup kıvamı alana kadar yaklaşık 50 dakika kaynatın.
5. Limon tuzu ve limon suyunu ekleyerek reçeli bir süre daha kaynatın.
6. Pişirdikten sonra reçeli kavanozlara doldurup kapatın ve soğuduktan sonra tüketmeye hazır hale getirin.

Bu yöntemle nefis portakal kabuklu reçeliniz hazır olacaktır. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst