Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kabuk asisi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.233
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kabuk aşısı nasıl yapılır?​

Kabuk aşısı, kalınlaşmış anaçlara (çapları 25-30 cm olan dallara) su yürüdükten ve kabuk odundan kolayca ayrılabildikten sonra tatbik edilir. Anaç düzgün olarak kesilir ve üzeri perdahlanır. Kalemler 10-15 santim boyunda 2-3 gözlü olurlar.

Ağaç aşı Çeşitleri Nelerdir?​

Kalem Aşısı Nedir?
Ağaç aşısı nasıl yapılır?
Bu teknikte ağaç sürgününden uzayan ve üstünde gözenek bulunan kalem şeklinde dallar kullanılır. Kalem adı verilen bu dalların ağaçtan kesilen halkalı anaç bölgesine değecek şekilde bağlanması aşılama işleminin tamamlanmasını sağlar.

Ağaç aşısı ne zaman tutar?​

T Göz Aşısı ya da Kalkan Aşı Büyüme evresindeki anaç ağaçlara uygulanır. Anaç ağaç, topraktan 5-25 cm yüksekliğinde T şeklinde kesilir. Göz, anaçta açılan T şeklinin içine yerleştirilir. Aşılanan yer hava almayacak şekilde bağlanır (genellikle farya kağıdı kullanılır) ve 15-20 gün sonra açılır.

Aşı bandı ne zaman çözülür?​

Aşı bağı 15 gün sonra açılır veya kesilir.
Dut ağacı aşısı nasıl yapılır?
İlkbahar göz aşısı ile dut aşısı Bu aşı Mart ve Nisan aylarında yapılır. Bu aşıda durgun göz aşısına benzer şekilde yapılır. İlkbahar geldiğinde anaç kabuk vermeye başladığında, fazla sürgün gelmeden uygulanır. Durgun mevsimde aşı için gerekli olan kalemler alınır, aşı yapılacak zamana kadar saklanır.

Aşı Çeşitleri Nelerdir?​

Aşı Türleri

Hangi ağaç hangi ağaca aşı yapılır?​

Hangi Tür Ağaca Hangi Tür Aşılanabilir?
Biontech aşısı nasıl yapılır?
1 doz 0,3 ml’dir. Asepsi kurallarına uygun olarak flakonun tıpası antiseptikle silinmeli, sulandırılmış flakon içerisinden 1 doz (0,3 ml) aşı çekilerek bekletmeden uygulanmalıdır. Sulandırılarak kullanıma hazırlanmış olan flakonun içerisinde 6 uygulamalık aşı dozu bulunmaktadır.

Kalem aşısı ne zaman ve nasıl yapılır?​

Kalem aşısı genellikle toprağın uyanmaya başladığı, sıcaklığın 10’lu derecelerin üzerine çıktığı, anaç’da kambiyum dokularının gelişmeye başladığı zamanlarda yapılır. Kambiyum dokuları, bitkinin gelişmesini ve büyümesini sağlayan hücrelerdir.

Aşının tutup tutmadığı nasıl anlaşılır?​

Aşıların tutup tutmadığı ilk 2 hafta içinde belli olur. Tutmamış aşıların gözlerinde pörsüme, buruşma ve kuruma vardır. Dokunulduğu zaman yaprak sapı düşmez. Tutan aşıda ise yaprak sapı sararır, hafif bir parmak temasıyla düşer.
Yarma aşı bandı ne zaman sökülür?

Kalem aşı bandı ne zaman sökülür?​

Kalem aşısı ne zaman açılır?​

Kalem aşısı genellikle toprağın uyanmaya başladığı, sıcaklığın 10’lu derecelerin üzerine çıktığı, anaç’da kambiyum dokularının gelişmeye başladığı zamanlarda yapılır.
Dut aşısı hangi ayda yapılır nasıl yapılır?
 
Geri
Üst